Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Ytterbackarna Larsson och Adrian bland de bästa på plan för MFF: ”Sticker ut mest”

MALMÖ. Malmö FF:s ytterbackspar i andra halvlek var förmodligen det mest positiva i lagets första träningsmatch. 
- Hårt arbete, väldigt frejdig, och offensiv i hela sitt tankesätt, säger Magnus Pehrsson om Eric Larsson.

1-0 mot Fremad Amager för Malmö FF och huvudtränaren Magnus Pehrsson gav två anledningar till varför det gick bättre i andra halvlek än i första. Dels tröttnade motståndarna, dels spelade MFF med högre tempo i andra. 

En av de viktigaste spelarna bakom tempohöjningen: nya högerbacken Eric Larsson. 

- Den energi han har visat, som han visade i Sundsvall förra året och det han har gjort de två första veckorna med hårt arbete, väldigt frejdig, och offensiv i hela sitt tankesätt. Det tycker jag han visade. Han var en av de som gav lite extra motor i det och han har ett antal bra offensiva aktioner plus att han defensivt gör det bra, säger Pehrsson. 

ANNONS

Även den yngre kollegan på andra sidan i backlinjen lyftes fram. 

- Det som sticker ut mest är ändå Samuel Adrians match. Han gör, vad jag vet, sin första vänsterbacksmatch. Jag tycker han var väldigt, väldigt bra. Han står för en frispelning fram till Carlos (Strandberg) och är väldigt stabil och snabb med bollen, bra beslut. 

Kan lärlingen Adrian då bli ett alternativ som vänsterback framöver? 

- Det blir inte helt olikt hur han spelar som innermittfältare, där han droppar ur lite till vänster. Offensivt tror jag absolut (han klarar det) i sådana här matcher. 

- Jag tycker inte man ska förkasta idén. I grunden är det en innermittfältare, men jag tror inte man ska slå bort den helt. 

Hela vänsterkanten var bra i andra halvlek. Laorent Shabani gjorde precis som Larsson debut, och ryckte på med bollen flera gånger. Han var inblandad i flera skottförsök och inspel efter att ha dribblat sig fram. 

ANNONS

- Det är en spelare som sticker ut för han är väldigt snabb. När vi satte honom i spel, framför allt med en snabbare vändning, så blev det intressant varje gång. 

- Det är en lite annan typ som vi kanske inte har så många av. 

Det var primärt spelarna i andra halvlek som stack ut. Däremot fick även Bachirou en fin debut i första halvlek, med flera fina dribblingar och passningar som gav gott om applåder. 

- Det var okej för första matchen, säger Bachirou. 

- De var ganska aggressiva, de försökte pressa oss. Vi försökte hitta vägarna och bryta deras första linje. Ibland gjorde vi det med passningar, ibland med dribblingar, vi försökte bara hitta vägarna. 

- Vi försökte bygga upp mycket från backlinjen. Jag gillar det, att kontrollera bollen därifrån. Nu handlar det om sista steget att hitta anfallarna. Vi hittade dem inte så ofta som vi ville, men det var tajt centralt så vi fick gå via sidorna.  

ANNONS

Följ uppladdningen hos C More!

C More sänder över 100 försäsongsmatcher inför den allsvenska premiären 2018.

- Se hela uppladdningen 2018 hos C More -

Publicerad 2018-01-20 kl 16:26
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto