POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Ytterbacken: "Nu leder jag skytteligan i både A- och B-laget"

Mot BK Häcken blev Kalmar FF:s ytterback Tobias Carlsson stor hjälte när han avgjorde i sin första match efter 18 månader på skadelistan. Mot Hammarby fick han chansen från start och nickade in 1-0 när mästarna vann med förkrossande 4-1 på Söderstadion.

- Det är skönt så klart. Nu leder jag skytteligan i både A- och B-laget, säger Carlsson till FotbollDirekt.se.

Tobias Carlsson - som bara fick ett halvårskontrakt av Kalmar FF i vintras - är i storform och har petat fjolårets succéback Emin Nouri. I sin första match från start på över ett och ett halvt år var veteranen felfri. Dessutom kom han upp perfekt på Tobias Erikssons hörna efter en halvtimme och skarvade in 1-0 bakom comebackande Rami Shaaban. Segern var till slut helt odiskutabel.

- Vi gör en jättebra match, men Hammarby försöker spela ett spel som de inte behärskar för tillfället. De har inte dem spelarna. Hammarby vänder, vrider och ska spela fint, resonerar Tobias Carlsson.

Gynnas ni av att spela på Söderstadion idag? - Ja, vi gillar Söderstadion. Bollen gick snabbt och vi är duktiga på det spelet när vi får det att fungera.

Vad säger du om matchbilden?
- De har ingenting att hämta. Rami Shaaban är deras överlägset bästa spelare och det säger en del.

Efter ställningen 1-0 i paus fortsatte Kalmar FF att trumma på. Landslagsmittfältaren Rasmus Elm dunkade in 2-0 på volley efter en timmes spel. Några minuter senare avgjordes matchen helt när Marcus Lindberg nickade in Rasmus Elm frispark. Planens bäste spelare Tobias Eriksson hann även med att läckert skruva in en frispark innan Charlie Davies nickade in tröstmålet. Kalmar FF har varit vilset i upptakten av allsvenskan, men visade mot Hammarby glimtar av mästartakterna.

- Nu tar vi tar ett steg framåt i banan och är aggressiva. Det kan låta enkelt, men det krävs att alla har den mentala biten och tar jobbet, menar Carlsson.

Publicerad 2009-05-07 kl 01:12
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå