POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
4d

Yusuf het på marknaden: "Stora klubbar och stora ligor - måste bara fokusera"

Foto: Bildbyrån

LAGOS. Alhassan Yusuf uppges vara het på transfermarknaden.
Blåvitt-talangen vet om att det finns intresse, men fokuserar inte på det.
- Det är i vissa fall stora klubbar och stora ligor, men jag tror att jag bara måste fokusera på min fotboll, säger han till Fotbollskanalen. 

IFK Göteborgs talangfulle mittfältare Alhassan Yusuf, 19, fick i fjol gott om speltid i allsvenskan och stod för totalt 27 matcher i serien. Efter säsongens slut blev han utsedd till "Årets unga spelare" på Allsvenskans Stora Pris och har samtidigt uppgetts vara aktuell för en övergång till  klubbar utomlands. Förra sommaren var han nära en övergång till Premier League-laget Wolverhampton Wanderers, men stannade då kvar i Blåvitt. Yusuf bekräftade då själv för GP att Wolves ville skriva ett avtal.

I slutet av januari uppgav Göteborgs-Posten att spelaren åter är aktuell för en flytt utomlands, men att Blåvitt förväntades tacka nej till ett bud från Premier League-nykomlingen Sheffield United, som är på femteplats i den engelska högstaligan, på omkring 15 miljoner kronor. Tidningen skrev också att Sheffield kan komma med ett högre bud och att Blåvitt lär kräva runt 35 miljoner kronor vid en försäljning.

Yusuf, som under onsdagen gjorde sin första träning med Blåvitt på tränngslägret i Portugal, känner till att det finns intresse från bland annat Sheffield United, men har inte mycket mer koll på ämnet än så.

- Jag vet om det, men jag vet inte mycket mer än så. Jag vet såklart att det är intresse för mig och vi får se vad som händer, säger han till Fotbollskanalen. 

Är det svårt att inte tänka på det?
- Det är i vissa fall stora klubbar och stora ligor, men jag tror att jag bara måste fokusera på min fotboll. Resten får andra människor ta hand om. 

Vore det bäst för dig att lämna tidigt, exempelvis i år eller någon gång i framtiden?
- När det är dags för mig att gå går jag. Det spelar ingen roll när det är, men när det kommer får jag såklart ta det.

Yusuf berättar vidare att han är nöjd med sin fjolårssäsong och att han hoppas utvecklas ännu mer och bli bättre under den kommande säsongen.

- Jag tycker att det var bra eftersom att det var min första hela säsong, så jag tycker att jag stod för bra insatser, säger han och fortsätter:

- Jag tycker att jag blir bättre varje dag. Jag tränar hårt varje dag för att bli bättre än vad jag var i går.

IFK Göteborg-tränaren Poya Asbaghi nämnde tidigare i veckan, i en intervju med Fotbollskanalen, att han tror på större förväntningar utifrån på bland annat Yusuf i år, men att det även gäller flera andra spelare i Blåvitt.

Yusuf menar att han inte fokuserar på det.

- Det kommer alltid att vara press. Det spelar dock ingen roll att jag vann ett pris, då jag alltid vill vara så bra som jag kan, träna hårt och göra mitt bästa för att hjälpa laget att vinna matcher. Jag tror därmed att det kommer att vara likadant för mig.

Publicerad 2020-02-12 kl 20:34
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå