Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Zlatan efter matchen: "Fantastiskt - svårt att beskriva"

Zlatan Ibrahimovic spelade en dryg timme mot sin gamla klubb Malmö. Superstjärnan var helnöjd efter matchen.
- På en skala från ett till tio var det 20, säger Ibrahimovic.

Zlatan Ibrahimovic fick ett kärleksfullt välkomnande på Swedbank stadion när hans Milan kom för att träningsspela mot MFF. Hemmalagets tifo inkluderade en stor bild på superstjärnan bredvid en Lamborghini - bilen som en ung Zlatan skröt om att han skulle köpa när han blivit proffs.

- Synd att man inte har den bara, säger Zlatan i den mixade zonen efter matchen.

Tidigt i matchen kom Zlatan igenom men Ivo Pekalski hann emellan och bröt. Ibra låg kvar på gräset och såg ut att ha ont - tv-bilderna visade att foten vek sig när han föll.

- Jag har ont nu, hoppas det inte är någon större fara. Jag stukade foten tidigt i matchen men jag ville fortsätta, spela vidare och njuta av stunden, säger Zlatan.

Njuta av stunden, ja. Det var precis vad stjärnan gjorde.

- Det var fantastiskt - svårt att beskriva. Det måste upplevas. På en skala från ett till tio var det 20. Att bära Milans tröja här och möta mitt gamla lag, det går inte att beskriva, säger en nöjd Ibrahimovic.

Matchen stod 2-2 vid full tid, och Massimo Oddo avgjorde för Milan i straffläggningen. Men trots segern hyllar Zlatan framförallt MFF.

- De hade inte alltför mycket respekt, de gjorde det bra.

Särskilt Ivo Pekalski, som Zlatan sade sig vilja värva till Milan innan matchen, får beröm.

- Det är en klasspelare, säger Zlatan.

Även mittbacken Pontus Jansson, född 1991, hyllas av Ibra.

- Pontus var bra. Skötte sig bra. Kändes tung i kroppen. Men det är så det ska vara, det ska inte finnas någon respekt, säger han.

Att stans störste fotbollsstjärna var hemma och spelade i Malmö innebar så klart ett stort publikintresse. Zlatan var hårt uppvaktad av fans - men klagar inte.

- Jag är tacksam, folk vill väl. De vill ta foton och få autografer och det är kul att de får se mig live. Synd att jag vrickade foten bara, annars hade jag gjort mer, avslutar Ibrahimovic.

Publicerad 2011-08-14 kl 22:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons