POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Zlatan frisk - kör för fullt med Milan

Zlatan friskförklarad. Har inlett försäsongsträningen med Milan. Efter semester i Stockholm i förra veckan kör han nu i gång.

Efter fotproblemen, som bland annat stoppade honom från spel i EM-kvalet mot Moldavien, är nu Zlatan Ibrahimovic friskförklarad.
I går inledde svensken försäsongen med sitt Milan. En dryg vecka senare än resten av laget - efter bland mycket annat ett Gröna Lund-besök i förra veckan.

Zlatan började försäsongsträningen med Milan i går, och kunde knappast ha gjort det mer övertygande.
I sin första träning gjorde han mål direkt, i en internmatch, och nu väntar en säsong med ett helt nytt Zlatan-upplägg i Milan. Ett upplägg som bland annat innefattar ett specialupplägg i den fysiska träningen.

Den nya träningsmodellen för Zlatan är framtagen av fystränaren Daniele Tognaccini och är inriktad mot att super-stjärnan ska vara i toppform mellan februari och april.
Dessutom kommer Milans huvudtränare, Massimo Allegri, att matcha svensken i färre matchen under säsongen.

- Att han fick flera dagars längre semester är ett ytterligare tecken på Milans nya strategi för "Ibra", säger Stefano Scacchi, journalist på Tuttosport, till Expressen.

Milans satsning kommande säsong, då framförallt mot Champions League, kan komma att störas ordentligt.
Enligt Expressen drabbades Milans ägare, Silvio Berlusconi, av ett ekonomiskt bakslag i förra veckan då hans företag, Fininvest, bötfälldes med ca fem miljarder kronor på grund av ett korruptionsanklagat företagsköp i början av 90-talet.

Detta leder i sin tur till att Milan kan få svårt att ro iland de stora värvningarna klubben planerat göra under sommaren och att satsningen mot att vinna Champions League, Zlatans stora dröm, kan komma av sig.

- Jag tror inte att det är någon fara. Det finns mycket pengar att tillgå för Berlusconi.

- Kanske att det inte blir de nyförvärv som det var tänkt, säger Marco Iaria, på Gazetta dello Sport, till Expressen.

Publicerad 2011-07-19 kl 12:35
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå