Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Zoran beredd att vila Mattias Jonson hela april

Mattias Jonson missar premiären. Nu kan han vara på väg att missa hela april månad. Zoran Lukic vägrar chansa med djurgårdsstjärnan.

- Det ser bättre ut och Mattias deltar i all fotbollsträning, om än inte till hundra, säger Djurgårdens tränare Zoran Lukic.

- Vi ser positivt på Mattias framtid men det finns ingen anledning för honom att spela mot Örebro i premiären.

Mattias Jonson har vilat sig igenom i stort sett hela försäsongen.
Hälproblemen har tvingat både Jonson och lagledningen till att trippa fram. Lukic själv har tillsammans med läkarna insett vad det handlar om.

- Skadan är komplicerad, så är det. Men läkarna har ett bra grepp om skadan och har fått en mycket bättre bild den senaste tiden om vad det handlar om och har skapat ett program ut efter det.

Du är beredd att vila honom hela april?
- Det kan inte uteslutas. Jag är beredd att vila honom så länge som krävs. En eller några matcher av 30 är ingenting. Vi är inte beroende av Mattias i början av serien.

Ett scenario som skulle stoppa DIF:s störste stjärna från sex matcher. Tillbaka skulle han då vara till hemmamatchen mot Gais i början av maj.

Mattias Jonson har tagit två av möjliga tre kortsion-sprutor i sin ömma häl - tvingas han sticka sig en gång till med samma behandling så väntar upp till en årslång frånvaro från all fotboll.
Men så långt är Lukic inte orolig för att det ska gå.

- Han ser bättre ut och vi ser verkligen ljust på hans framtid. Det viktiga nu är att inte stressa och det tänker vi inte göra.

Portugal-lägret - är du nöjd?
- Verkligen. Vi har verklgen svetsats samman. Nu börjar det verkligen gå åt rätt håll med laget. Det är fler och fler bitar som faller på plats.

Publicerad 2009-03-28 kl 13:17
Annons
Annons
Annons