POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

Zoran om Dif-avhoppen: "Det ligger mer bakom"

Bosse Lundquist har meddelat sin avgång.
En stor överraskning för den förre guldmakaren Zoran Lukic som är misstänksam till anledningen bakom avhoppet.

- Jag tror att det ligger ganska mycket mera bakom, det ska inte vara någon grundanledning. Fansen betyder otroligt mycket för klubben men det är ändå så att fotbollssupportrar inte ska kunna styra föreningen. Det är styrelsen som ska leda klubben i rätt riktning, inte supportrarna, säger Lukic.

Bosse Lundquist avgår som ordförande Djurgården. Med sig tar han storfinansiären Tommy Jacobson och rutinerade styrelseledamoten Dan Svanell. Blytunga förluster för klubben enligt Lukic som är enormt besviken på den kritik som riktats mot Djurgårdens starke man. Han konstaterar att stora delar av klubbens framgångar under 2000-talet kan tillskrivas Lundquist.

- Jag är överraskad, sen undrar jag spontant vad är som händer. Folk har inte förstått, oavsett hur man är inblandad i Djurgården hur viktig Bosse är för klubben. Djurgården hade aldrig nått samma framgångar utan Bosse lundquist. Han har styrt upp djurgården från dess förfall. De har vunnit både respekt i fotbollsverige och SM-guld tack vare honom. Så det är väldigt tråkigt, konstaterar klubbens förre guldtränare.

Vad betyder avhoppet för Djurgården som förening?
- Det kommer ta tid innan Djurgården återigen når ledande ställning i svensk fotboll. Det kommer att ta tid att bygga upp föreningen på samma sätt igen, svarar Lukic.

- Samtidigt kan man säga så att ingenting varar i evighet. Men med tanke på vad han uträttat så har jag svårt att se att någon kommer att lyckas bättre än Bosse.

Men det är alltså inte bara Lundquist som tar avsked från Djurgården. Även Jacobson och Svanell kommer att meddela sin avgång om ordföranden väljer att lämna Djurgården. Något som Lukic ser som ett betonghårt slag mot föreningen - framförallt ekonomiskt.

- Det finns två delar av en förening, den sportsliga och den ekonomiska. Om man tittar på den ekonomiska så har Lundquist och Tommy gjort ett fantastiskt arbete. Det går inte att värdera de förutsättningar som de skapat tillsammans för Djurgården och det kommer ta lång tid att bygga upp det igen om de försvinner.

Fotbolldirekt.com

Publicerad 2008-09-08 kl 12:27
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå