POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER
11å

10 års fängelse för serbisk huligan

En fotbollshuligan i Serbien blev idag dömd till ett fängelsestraff på tio år. 20-åringen dömdes för ett mordfösök på en polisman i samband med fotbollsmatchen mellan Röda Stjärnan och Hajduk Kula i december 2007.

Det var efter en match mellan Röda Stjärnan och Hajduk Kula som Röda Stjärnan-anhängare hamnade i bråk med polisen. Den 20-årige mannen ska ha använt en brinnande ljusfackla som vapen mot en civilklädd polisman som fick brännskador. Hans angripare ska också ha försökt köra ner facklan i halsen på polismannen, rapporterar serbiska nyhetsbyrån Beta.

Skandalscenerna från Belgrad kablades ut över hela världen. Det hela urartade när Röda Stjärnan-huliganer upptäckte en civilpolis på läktaren. Polismannen trycktes mot en stängsel, attackerades med slag och bengaliska eldar och fick svåra brännskador. Han lyckades dock komma loss och räddade sig själv genom att skjuta tre pistolskott i luften.

Idag blev det klart att en av huliganerna, en 20-åring, får spendera de kommande tio åren i fängelse. Han fälldes för mordförsök eftersom han försökte trycka ner en tänd bengal i munnen på polismannen.

- Det var en barbarisk, brutal och avskyvärd attack mot en polisman i tjänst, sade domaren efter att domstolen meddelat sitt domslut.

Publicerad 2008-09-19 kl 20:59
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå