Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

18:30 på fotbollskanalen.se: Guldbollen delas ut och Zlatan kan bli historisk på Fifa-gala

Andra ligor och cuper

Zlatan Ibrahimovic blev inte en av de tre finalisterna i Ballon d'Or. Trots det kan svensken bli historisk på måndagens gala. Du ser Zlatans chans att skriva historia live på fotbollskanalen.se.

När Lionel Messi, Cristiano Ronaldo och Andres Iniesta gör upp om Ballon d'Or på måndag har Zlatan samtidigt chansen att bli historisk.

Svensken är nominerad att ta plats i Fifas/Fifpros världslag. Om han skulle bli uttagen kommer han vara den förste spelaren utanför Premier League, Serie A och La Liga som tar plats i laget.

– Om Zlatan blir uttagen betyder det allt för Ligue 1. Det förändrar hela synen på ligan, säger Alessandro Grandesso, La Gazzetta dello Sports korrespondent i Frankrike, till Sportbladet.

Laget tas ut efter 4-3-3 och mycket talar för att två av de tre anfallspositionerna kommer att tas upp av Lionel Messi och Cristiano Ronaldo. Zlatan kommer därför kanske framförallt att slåss  om den tredje anfallsplatsen. Mot sig har han bland annat namn som Didier Drogba, Falcao och Robin van Persie.

Annons

Zlatan har aldrig varit med i världslaget, men har ett lyckat 2012 bakom sig med skytteligaseger i Italien, Bragden i Berlin och flera konstmål i landslaget och PSG.

En svensk kan fortfarande kamma hem ett fint individuellt pris vid Fifa-galan i Zurich under måndagskvällen.

Nyblivna svenska förbundskaptenen Pia Sundhage är nominerad till årets damtränare efter sitt andra raka OS-guld med USA.

- Jag har ingen aning om hur det känns. Jag är bara stolt och glad att få åka ned dit. Det ska bli roligt att träffa mina gamla spelare (Abby) Wambach och (Alex) Morgan (nominerade till årets damspelare). Det är även roligt att få bli nominerad för tredje gången, säger Sundhage till fotbollskanalen.se.

Galan ser du på fotbollskanalen.se som sänder direkt med starttid kl 18:30.

Publicerad 2013-01-07 kl 18:16

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto