Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

19:20: Publikfest när rivalerna möts i hett derby

Senaste matchen var för sju år sedan.
Nu möts rivalerna Örebro och Degerfors igen.
Då hoppas ÖSK på över 10 000 åskådare.

Vid 11-tiden på måndagen hade det sålts 9 000 biljetter till länsderbyt mellan Örebro och Degerfors. Inte konstigt att det blir en publikfest på Behrn Arena med tanke på att det är sju år sedan som rivalerna mötte varandra i superettan senast. Då kom 9 049 åskådare.

- Det krävs verkligen att alla tar sig i kragen och verkligen kommer till arenan också. Så vi får en sådan fin publiksiffra som vi siktar på, över 10 000 åskådare. Håller vädret sig fint så tror jag att vi kommer kunna komma upp i det. Det är i alla fall min känsla, säger ÖSK:s medlemsansvarige Erik Wärlegård till Nerikes Allehanda.

- Publiksiffran som gäller för fullt på Behrn arena numera är 12 674. Med en del ombyggnationer och Uefa-krav kommer den att vara nere på cirka 11 500 till 2014.

Enligt Infostrada har Örebro och Degerfors mötts 32 gånger i allsvenskan (senast 1997), med facit 13 vinster var och 6 kryss. Båda har som bäst blivit näst bäst i allsvenskan.

För Degerfors Patrik Antonnen blir kvällens match speciell. Inför säsongen lämnade han Örebro efter 14 säsonger i klubben.

- ÖSK är bra överlag, riktigt bra offensivt, men jag tror att vi har en bra chans att vinna, säger han till NWT.

TV4 Sport och fotbollskanalen.se sänder Örebro-Degerfors med start 19:20!Publicerad 2013-05-13 kl 14:27
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons