Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

57 spelare kräver Bröndby på 33 miljoner – flera svenskar inblandade

Bröndby krävs på 27,5 miljoner danska kronor (cirka 33 miljoner svenska) av 57 spelare. En av spelarna är Marcus Lantz.
- Det är jättemycket pengar, säger han till fotbollskanalen.se.

Bröndby står inför en enorm ekonomisk smäll. Det danska spelarfacket kräver klubben på 27,5 miljoner danska kronor. Orsaken är att klubben låtit bli att betala semesterersättning till sina spelare. Enligt avtal ska klubben betala 12,5 procent av lönen i semesterersättning.
På den månatliga lönen har Bröndby gjort rätt för sig men när det gäller alla sign on-bonusar, matchpremier och prestationsbaserade bonusar har man låtit bli att lägga på 12,5 procent.
Det har pågått sedan 2004 och flera svenska spelare är drabbade.

Marcus Lantz är en av dessa, men själv var han inte helt medveten om vad det handlade om förrän nyligen.
- Ska jag vara riktig ärlig så har jag blivit informerad först på sistone om detta. Jag visste inte om det innan. Jag har lite kontakt med gamla lagkompisar i Bröndby som har berättat vad som var på väg att hända, berättar han.

- Jag blev kontaktad av spelarföreningen som informerade mig om vad det gällde och vad de kommer att göra. Jag har inget att förlora, får vi rätt så är det bara en ren bonus för min del. Jag är bara tacksam för spelarföreningen i Danmark som hjälper mig. De hade de inte behövt göra, men de har sökt mig i Sverige genom gamla lagkompisar och gjort ett jättejobb på att få tag i mig. Det är jag väldigt tacksam för.

Vad tycker du om den här missen?
- Det är jättemycket pengar. När man skriver på ett avtal så har man som spelare skyldighet att fullfölja avtalet och då måste man kunna utgå från att klubbarna gör det också. I det här fallet verkar det inte som att det har varit så och får spelarna rätt så är det en tung smäll för Bröndby.

Vad tror du händer nu?
- Jag tror inte att Bröndby lägger sig platt och accepterar att betala 27 miljoner danska kronor så det kan nog dröja lite innan det avgörs.

Marcus Lantz värvades till Bröndby från Hansa Rostock 2005 och spelade där till 2007 då han flyttade över Öresund och skrev på för Helsingborg.

Publicerad 2011-03-10 kl 14:06
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons