90 minuter för Berg i Hamburgs vinst - Bayern vände och vann

Andra ligor och cuper

Hamburg-Stuttgart 3-1
1-0, 30', Petric; 2-0, 58', Elia; 2-1, 62', Progrebnjak; 3-1, 90', Ze Roberto

Marcus Berg fick spela sin första match från start i nya klubben Hamburg - och lämnade planen som serieledare i tyska bundesliga efter 3-1 hemma mot Stuttgart.

Hamburgs stjärnanfallare Paolo Guerrero skadade knät i onsdags och det öppnade för Marcus Berg. Han gjorde inget mål men hade ett par lägen i den andra halvleken utan att lyckas få in bollen. Svensken blev utbytt i slutminuten och klappades om av både ledare och spelare.

Det var i stället Ze Roberto, Mladen Petric och Eljero Elia som stod för målproduktionen i hemmalaget. 22-årige nederländaren Elia var åter ett utropstecken i Hamburg.

Hamburg toppar Bundesliga på 13 poäng tillsammans med Leverkusen som vann borta mot Wolfsburg med 3-2.

Bayern München fick ordning på spelet i bortamatchen mot Borussia Dortmund som besegrades med hela 5-1. Hemmalaget tog ledningen genom Mats Hummels i den elfte minuten men sedan kunde Bayerns nye tränare Louis van Gaal börja dra på mungiporna.

Nederländaren fick först se Mario Gomez kvittera i den 36:e minuten. I den andra halvleken gjorde Thomas Müller två mål och Bastian Schweinsteiger och Franck Ribery varsitt. Bayern ligger fem poäng efter Hamburg och Leverkusen.

Rasmus Bengtsson gjorde sin första match från start i Hertha Berlin men det blev förlust borta nykomlingen Mainz med 1-2. Hertha har därmed fyra raka förluster och fjolårets topplag ligger nästjumbo.

Nästan lika tungt går det för Andreas Johansson och Matias Concha i Bochum. Johansson spelade hela matchen och Concha blev inbytt i halvlek i förlustmatchen mot Hoffenheim (0-3). Per Nilsson fick tillbringa femte matchen i rad på avbytarbänken.