Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER
10å

Adde Johanssons tränare får kicken - vägrade använda unga spelare

Ålborg, dit Magnus Haglund ryktats vara på väg, har sparkat sin tränare Bruce Rioch. Anledningen sägs vara en dispyt med styrelsen om unga spelare.
- De unga spelarna måste få spela, säger Ålborgs sporchef Lynge Jakobsen.

En kombination av skrala resultat i ligan och oenighet med styrelsen sägs vara anledningen till att Champions League-laget Ålborg kickar sin tränare Bruce Rioch. Ålborg ligger näst sist i den danska ligan.
- Vi lyckades kvalificera oss för Champions League men vi måste konstatera att resultaten i ligan inte har varit tillfredsställande, säger Lynge Jakobsen.

En annan anledning är Bruce Rioch låtit Ålborgs unga spelare nöta bänk. Något som går emot klubbens policy.
- Ålborgs strategi är just att unga spelare ska få utvecklas. Det betyder att de måste spela, säger Jakobsen, enligt AP.

Det har sedan tidigare varit bestämt att Rioch ska lämna klubben när hans kontrakt går ut i december. Det har ryktats att Magnus Haglund, Elfsborg, är påtänkt som ersättare men både Elfsborg och Ålborg har kategoriskt förnekat att så är fallet.

I Ålborg spelar svenske mittfältaren Andreas Johansson, som gjorde mål när Ålborg förlorade med 6-3 mot Villarreal i Champions League.

Publicerad 2008-10-23 kl 15:43
Annons
Annons
Annons