Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Afonso tränar med gamla laget

Foto: OLA TORKELSSON/SCANPIX

Afonso Alves gjorde 39 mål på 45 matcher i Heerenveen åren 2006-08.

Nu tränar han med klubben på nytt.

- Vi är glada att han är här, säger klubbens VD Gaston Sporre, enligt nusport.nl.

Efter att ha gjort stor succé i Örgryte och sedan varit den stora stjärnan när Malmö FF vann SM-guld 2004 flyttade Afonso Alves till Holland och till Heerenveen 2006. Väl i Holland fullkomligt bombade brasilianaren in mål och gjorde hela 39 mål 45 matcher under två säsonger i klubben.

Efter det såldes Afonso till Middlesbrough där det gick betydligt tuffare. De senaste åren har han spenderat i Qatar, men nu kan han alltså vara på väg tillbaka till Heerenveen.

Afonso besökte staden för att träffa gamla vänner och började då träna med klubben. Klubbens tillfällige Vd Gaston Sporre är glad att han kan göra brasilianaren en tjänst.

- Klubben har alltid haft god kontakt med Afonso. Nu är han i Holland och vi är glada att han är här, vi vill gärna hjälpa honom att komma i form, säger Sporre enligt nusport.nl.

Enligt Sporre är det i dagsläget inte aktuellt med ett kontrakt för Afonso, då klubben, som tränas av Marco van Basten, redan har den förre detta Helsingborgspelaren Alfred Finnbogason i laget. Finnbogason har gjort elva mål på åtta matcher den här säsongen.

Publicerad 2013-10-31 kl 16:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons