Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Agent tar hjälp av Bosman-juristen - för att stoppa Financial Fair Play

Den belgiske agenten Daniel Striani, vill stoppa Financial Fair Play. Han har tagit hjälp av juristen bakom Bosman-domen, Jean-Louis Dupont.

Financial Fair Play bryter mot EU:s lagar om konkurrens. Det anser den belgiske agenten Daniel Striani som kommer att ta ärendet till EU-domstolen.

Till sin hjälp har han Jean-Louis Dupont, en av juristerna som tidigare vann över Fifa och fick igenom den berömda "Bosman-domen". Den domen fastställde att spelare vars kontrakt gått ut var fria att gå till andra klubbar utan att det behövs någon transfersumma.

Financial Fair Play har tagits fram som ett sätt att se till att klubbar inte ska leva över sina egna resurser. Klubbar ska därför inte tillåtas spendera mer än sina inkomster när reglerna startar att gälla fullt ut i höst.

Dupont menar dock att FFP bland annat fryser den ekonomiska marknaden, vilket enligt honom kommer att leda till att mindre klubbar inte kommer att kunna etablera sig i toppen. Detta  eftersom FFP förhindrar större investeringar.

Han menar även att Uefa bara kan bryta mot EU:s bärande regler, om exempelvis fri konkurrens, om de kan visa på att det är det enda sättet att gå tillväga. Dupont anser att det kommer att bli mycket svårt för Uefa att bevisa det.

Publicerad 2013-05-06 kl 15:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons