Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Agent till attack mot Mushekwis Kina-flytt: "Kan ta till rättsliga åtgärder"

Agenten Denis Celebic är kritisk till hur Nyasha Mushekwis övergång till kinesiska Dailan Yifang gick till. Enligt honom hade han exklusiv rätt att representera spelaren vid övergångar, men allt skedde bakom hans rygg.

Nyasha Mushekwi skrev på måndagen på för kinesiska Dalian Yifang. När övergången presenterades av agenten Patrick Mörk via hans twitterkonto publicerade Mörk en bild på sig själv tillsammans med såväl Mushekwi som Mohamed Bangura, som Mörk sedan tidigare representerat, på plats med den kinesiska klubben.

Det fick en annan agent att reagera. Denis Celebic menar att han har exklusiv rätt att representera Mushekwi och att flytten brutit mot deras kontrakt. 
- Vi har exklusivt mandat att förhandla för honom i Kina och han har gått och skrivit på för den kinesiska klubben utan vår vetskap. Som jag sa häromdagen till tidningar kände vi inte till något bud från Kina. Två-tre dagar senare blev han offentligt klar för en klubb. Trots att han vet om att han skrivit på exklusivt mandat för oss fram till mars nästa år, säger han till Sportbladet som också publicerat en kopia av avtalet.

Vad som händer nu är oklart men Celebic tänker inte backa. 
- Vi har skickat ett officiellt mail till klubben, spelaren och agenten i fråga. Om vi inte får respons kommer vi ta till rättsliga åtgärder. Det är inte svårare än så. Vi har rätten på vår sida i och med att mandatet är påskrivet. Mitt namn har också cirkulerat i media som agent för den här spelaren och vi har papper på att vi är agenten som representerar honom, säger han till tidningen.

Sportbladet har varit i kontakt med Patrick Mörk som dock väljer att inte kommentera.

Publicerad 2015-12-22 kl 21:34
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons