POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER
5v

Ahmedov lämnar Gibraltar - men tre nya svenskar klara för Europa Point

Foto: Iljas Ahmedov.

Iljas Ahmedov lämnar Europa Point för spel i Spanien.
Samtidigt är tre nya svenskar klara för spel i Gibraltars högstaliga. 
- Om jag hade varit kvar hade det ju varit ett svenskt lag, säger Ahmedov till Fotbollskanalen.

Fotbollskanalen berättade i slutet av december i fjol om Iljas Ahmedovs resa från Vallentuna BK i division 3, via uppvisningsmatcher i England, till ett kontrakt med Europa Point, som spelar i Gibraltars högstaliga. Svensken berättade då om ett annorlunda liv i ett litet fotbollsland i Europa. 

Nu har Ahmedov däremot lämnat Europa Point och Gibraltar för spel med Silva SD, tolva i den spanska fjärdeligan. Kontraktet sträcker sig över resten av säsongen. 

- De har en bra plan för mig och de förklarade för mig att om jag gör det bra här, så kan jag studsa vidare, då det finns många bra lokala klubbar som spelar lite högre upp. Målet är väl att göra det bra här och sedan ta steget vidare. De kollar mycket på lokala spelare, säger han till Fotbollskanalen. 

Men Europa Point fortsätter samtidigt att satsa svenskt. Hittills är svenska spelarna Lukas Corner, Archie Harvey och Hassan Kanneh klara för klubben. Senast i veckan spelade både Corner, som bland annat har en bakgrund i Sävedalens IF, och Harvey, som tidigare bland annat har tillhört Nybergsund och Assyriska FF, från start när det blev 4-2-seger mot FC Boca Gibraltar i ligan. Då stod dessutom Corner för två mål för sin nya klubb. 

- Jag känner Archie och Hassan sedan tidigare, så jag rekommenderade dem att åka dit. Vi hade tidigare problem med backlinjen, så jag tänkte att de skulle passa in där. Lukas var nere i Spanien och spelade och då övertalade jag honom att gå till Europa Point. Tränaren är väldigt bra där och om man gör bra ifrån sig där kan man gå vidare, säger Ahmedov och fortsätter skämtsamt:

- Om jag hade varit kvar hade det ju varit ett svenskt lag. Vi satt och skrattade åt det innan jag drog, att det hade varit ett svenskt lag då. 

Europa Point spelar härnäst den 23 januari mot College 1975 i ligaspelet. 

Publicerad 2020-01-18 kl 15:33
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå