Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

AIK-profil klar för ny klubb - i Singapore

När Niklas Sandberg bröt kontraktet med Haugesund fick han inte gå gratis till en annan klubb. Men norrmännen låter honom spela – i Singapore.

- Det är inga hard feelings, säger sportchefen Asbjørn Helgeland till fotbollskanalen.se.

Den svenske mittbacken har en brokig karriär bakom sig efter succétiden i AIK. Via en turbulent sejour med rumänska CFR Cluj hamnade han i Norge.

Först värvades försvararen av Stabaek, men hamnade sedan i Haugesund. Där kom Sandberg dock aldrig till rätta och vid säsongens serieslut lämnade han laget i förtid.

- Han har egentligen två år kvar på kontraktet, men eftersom Niklas funderade på en civil karriär gick vi med på att han lämnade oss, säger Asbjørn Helgeland.

Genast började ryktena om en återkomst i Stockholmsfotbollen florera. Hammarby, AIK och BP kom på tal. Men Haugesund betonade att 31-åringen fortfarande hade ett gällande avtal, och inte utan vidare kunde satsa på en fortsatt proffskarriär. I så fall ville den norska föreningen ha ekonomisk ersättning.

- Men nu bor han i Singapore och vi har godkänt att han spelar fotboll där. Det är ju inte på en extremt hög nivå, säger Helgeland.

Under mellandagarna presenterades Sandberg för SAFFC, mästarlaget Singapore Armed Forces FC. Vid sidan av idrotten har han fått jobb i landet, och Haugesund ser sportandet mer som en bisyssla.

- Vi tycker att lösningen är bra. Som sagt: han har fotbollen lite vid sidan av sitt vardagliga liv, säger Helgeland.

Om Sandberg, med två a-landskamper för Sverige på meritlistan, däremot skulle bestämma sig för att göra comeback i allsvenskan förändras situationen.

- Ja, i och med att han fortfarande tillhör oss hade vi förstås velat ha lite pengar för en sådan överenskommelse, säger Helgeland.

Publicerad 2010-01-03 kl 23:22
Annons
Annons
Annons