Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Ålborgs tränare om Dahlberg och Jonsson: "Behöver offensiva spelare"

Ålborg jagar offensiva förstärkningar och kopplas ihop med svenske Mikael Dahlberg.
- Jag kommenterar inga enskilda namn, men det är målskyttet som fungerat dåligt, säger tränaren Magnus Pehrsson.

Han hänvisar till att klubben är ett börsnoterat företag som inte får släppa information om sin affärsverksamhet i förväg. Att Djurgårdens anfallare Dahlberg eller AIK:s ytterback Markus Jonsson skulle vara på ingång vill Pehrsson alltså varken bekräfta eller dementera.

- Vi har heller ingen budget klar, så jag vet inte vilket utrymme som finns att plocka in värvningar utifrån, säger Pehrsson.

Däremot konstaterar han att forwardsspelet är vad som behöver vässas i första hand framöver. Ålborgs nuvarande sjundeplats i tabellen är en missräkning gentemot ambitionen – att slåss om guld i SAS-ligan.

- Försvaret har fungerat tillräckligt bra. Den biten är jag inte orolig för. Vårt problem är att vi har gjort för få mål under hösten. Självklart tittar vi på hur den situationen ska lösas och då kan det bli aktuellt att köpa spelare. Det är också vad vår sportchef Lynge Jakobsen signalerar, säger Pehrsson.

Mikael Dahlberg sitter på ett utgående kontrakt med Dif, men berättade för fotbollskanalen på måndagen att han ska återuppta diskussionen med stockholmarna efter nyår. Oavsett om ett kontrakt är klart eller inte, tänker 24-åringen vara med när klubben drar igång försäsongsträningen den 4 januari.

Publicerad 2009-12-29 kl 14:50
Annons
Annons
Annons