Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Ålesund knäpptyst om förlängning - då kan Arneng välja allsvenskan: "Är faktiskt förvånad"

Johan Arneng kan lämna Ålesund – eftersom klubben inte kommit med något kontraktsförslag.
- Jag är faktiskt ganska förvånad, säger han till fotbollskanalen.se.

Som fotbollskanalen tidigare rapporterat vill den svenske mittfältaren ha klarhet i sin framtid så snart som möjligt. Han har fru och barn i Norge och behöver gott om tid inför nästa säsong att komma i ordning om han skriver på för något annat lag.

Samtidigt hade Arneng väntat sig ett bud från sitt nuvarande lag, Ålesund, där tränaren förklarat att han vill behålla 31-åringen och satsa på honom. Men från ledningen är det tyst än så länge.

- Ja, lite överraskande är det ju. Tränaren har till och med gått ut i tidningarna och sagt att han vill ha kvar mig, och sådant betyder ju mycket för en spelare, att man känner förtroende i truppen. Därför trodde jag nog att klubben skulle ha kommit längre i den här processen, säger Arneng.

Han berättar att under tiden Ålesund avvaktar har han själv börjat lyssna på andra förslag. Både från Sverige och Norge.

- Det är väl inte så att jag går och väntar på Ålesund. Det känns ju lite som att om de vill ha kvar mig borde de ha hört av sig redan, säger Arneng.

Det låter som att Ålesund kan tappa dig om de inte kommer till skott?
- Ja, men det är inte säkert att jag tackar ja om de lägger in ett bud. Det återstår att se vad som händer.

När vill du ha klart med en ny klubb?
- Vi har sista seriematchen på söndag och efter det hoppas jag att allt ska vara på plats. Jag kan inte vänta alltför länge på ett besked, säger Arneng.

I en tidigare intervju har han berättat för fotbollskanalen att nu när Djurgården har full besättning på mittfältet kan han inte tänka sig att spela i Stockholm. AIK och Hammarby vore helt uteslutet.

- Utan att nämna några namn kan jag säga att de lag jag lyssnar på i Sverige finns på andra håll i landet, säger Arneng.

Publicerad 2010-11-02 kl 12:28
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons