Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Allbäck hyllar Hitzlsperger: "Mycket modigt

Foto: ANDREAS HILLERGREN / SCANPIX

Marcus Allbäck

Den före detta tyske landslagsmannen Thomas Hitzlsperger har valt att komma ut som homosexuell. En av lagkamraterna från tiden i Aston Villa, Marcus Allbäck, hyllar handlingen.

– Kan tänka mig att det varit extra jobbigt för honom i en sådan miljö, säger Allbäck till fotbollskanalen.se.

Ett halvår efter att han tog beslutet att lägga ner fotbollskarriären valde under Thomas Hitzlsperger att komma ut som homosexuell under onsdagen. Den före detta Premier League-spelaren och tyske landslagsmannen beskrev situationen i en krönika i tyska Die Zeit.

– Lite förvånad blev man så klart. Det visste jag inte. Han hade en flickvän under den perioden som vi spelade i Aston Villa. Men jag antar att det är skönt för honom att ta det steget, för det var antagligen inte någonting som han kom på igår. Så det är mycket modigt av honom, det måste man ju säga, säger Marcus Allbäck till fotbollskanalen.se.

Hitzlsperger kom till Aston Villa och Premier League som ung och Allbäck minns hur Hitzlsperger slog igenom under Allbäcks tid i Aston Villa mellan 2002 och 2004.

– En jättebra kille, han var ju ganska ung då men fick faktiskt en hel del förtroende att spela mycket och var en duktig spelare. Han hade ett sjukt hårt skott, efter några riktigt fina långskott som han gjort mål på så kommer jag ihåg på Villa Park och så fort han kom över halva planen så skrek publiken: "Skjut!". Han var en riktigt bra mittfältare, det är ju inte många unga tyska spelare som går från Bundesliga och lyckas, säger Allbäck.

I krönikan tar Hitzlsperger upp den jargong som finns inom fotbollen och i omklädningsrummen som en av anledningarna till varför det har varit jobbigt för honom. Något som Allbäck har förståelse för.

– Jag tror att de flesta kan förstå, eller vet, att framför allt fotboll tillsammans med hockey är väldigt grabbigt och det är ganska högt i tak i det grabbsnacket liksom. Så jag kan tänka mig att det är extra jobbigt då, eller har varit extra jobbigt för honom då i en sådan miljö. Så som jag sa, det måste vara en lättnad för honom att han har varit så pass modig som han har varit och tagit steget och kommit ut, säger Allbäck.

Publicerad 2014-01-08 kl 15:25
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons