Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Allsvenska profiler kan lockas till Indien - med Ronaldinho

Foto: Scanpix.

Indien startar en proffsliga - och man vill knyta till stora namn.

I januari startar Indien en proffsliga.

Flera allsvenska stjärnor är aktuella.

- Fyra spelare har fått kontraktsförslag, säger Patrick Mörk.

I januari kan stjärnor som Ronaldinho, Michael Owen och David Beckham spela indisk ligafotboll. Då drar en proffsliga igång i det asiatiska landet och nu är även flera svenskar på väg att flytta. Säsongen ska bara vara i tre månader och det är en av anledningarna till att skandinaviska spelare är intresserade av att testa något nytt.

- Det gör att man kan spela en säsong där och sedan komma tillbaka och spela i allsvenskan. Det innebär att spelare kan bli utlånade i stället för att köra en försäsong i Sverige. Sedan kan spelare med utgående kontrakt vara i Indien och sedan hitta en svensk klubb i slutet på mars, säger Patrick Mörk.

Agenturen IMG har fått ensamrätt på att hämta in mellan 60 till 80 utländska spelare till ligastarten och det är där Patrick Mörk och Global soccer management kommer in i bilden.

- De har gett oss mandat för Sverige. Kontraktsförslag har getts till fyra spelare i allsvenskan som har blivit godkända i Indien. Nu pågår en process om spelarna vill flytta.

Vad är det för spelare?

- Det ska vara spelare som har ganska bra cv och gärna har spelat utanför Sverige.

Är spelarna intresserade av att flytta till Indien?

- Ja, jag har pratat med en del om det och fast det bara är tre månader och ett främmande land så tycker många att det är spännande.

Enligt indisk media ska ligan vara en MLS-modell vilket betyder att ligan äger spelarna, inte klubbarna. Åtta städer har utsetts men ännu har inga klubbar bildats.

- Där pågår en process och det ska nog vara klart snart. Säsongen blir från januari till mars. Hur man går vidare är oklart. Säsong två kan bli september till november och 2015 kan man utvidga och fylla på med fler lag, säger Patrick Mörk.

- Minimilönenivåerna är mycket högre än i MLS. Det kan göra att det blir en attraktiv liga direkt.

Enligt indisk media räknar man med flera superstjärnor som Ronaldinho, Michael Owen och David Beckham - vad tror du om det?

- I MLS har man Designated players som tillåts att avlönas utanför lönetaket, i Indien kallas det Marketing players. De kommer signa en stjärnspelare för varje lag och det kommer vara stora namn i världsfotbollen.

Publicerad 2013-10-18 kl 11:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons