Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Almebäcks hyllning till Brügges fans: "Skapar en helt fantastisk stämning"

Storseger i ligadebuten – inför 25 000 galna hemmafans.
Club Brügges publik imponerar på Michael Almebäck.
- Helt fantastisk, säger han till fotbollskanalen.se.

Den förre ÖSK:aren gjorde 90 minuter när Club Brügge mosade Westerlo med hela 5-0 i säsongspremiären hemma på Jan Breydel-stadion. Efteråt var mittbacken nöjd, såväl med sin egen som med lagets prestation.

- Ja, det var ju en hyfsat bra start, det kan man lugnt säga. Jag känner att jag kommit in i laget ordentligt och att det stämmer där ute på planen. Det finns ingenting att klaga på, säger Almebäck till fotbollskanalen.se.

Vad säger du om nivån på spelet?
- Man märker ju att det är skillnad gentemot allsvenskan. Så är det definitivt. Men ändå är det inte överdrivet mycket svårare att klara sig här, utan det känns som att jag behärskar den utmaningen också, säger Almebäck.

Vid sidan av själva spelet finns dock andra saker som skiljer sig väsentligt från tillvaron i Sverige. Draget runt Club Brügge övertrumfar allt som 23-åringen förberett sig på, med fullsatta matchläktare och supportrar som stöttar på varje träning.

- När vi kör ett vanligt pass kan det vara 200-300 personer där och heja på. Det är en betydligt större klubb än Örebro. Men det tycker jag bara är sporrande och roligt. Än så länge trivs jag oerhört och har bara positiva vibbar, säger Almebäck.

Mot Westerlo var fansen ordentligt på hugget, och höll igång non stop hela kvällen.

- De är helt fantastiska. Så länge de ser att vi gör allt för att vinna hakar de på med sina sånger och skapar en fantastisk stämning. Det blir riktigt bra tryck på arenan.

Club Brügges andra svenskförvärv, vänsterbacken Fredrik Stenman, är ljumskskadad och fick se mötet från läktarplats.

Publicerad 2011-08-01 kl 14:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons