Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Amerikanska myndigheten: "Kommer fler åtal kring Fifa"

Foto: Scanpix

USA:s Justitieminister Loretta E Lynch

Fjorton personer har hittills åtalats för korruption. Nu tror amerikanska myndigheter att siffran kommer att växa i FIFA-skandalen.
– Är ganska övertygad om att vi kommer ha en nya runda med åtal, säger Richard Weber, chef för amerikanska skattemyndighetens kriminalchef till NY Times.

Fifa-skandalen fortsätter rulla. FBI och de amerikanska justitiedepartartementet har hittills åtalat fjorton personer för korruption. Men det är inte slut än. Nu säger Richard Weber som är kriminalchef för amerikanska skattemyndigheten.

– Är ganska övertygad om att vi kommer ha en nya runda med åtal, säger han till NY Times.

Den amerikanska regeringens offensiva satsning chockade fotbollsvärlden och ledde till frågor om huruvida USA hade satt ut på ett uppdrag att störta ledning av FIFA, som länge har besvärats av anklagelser om korruption. Men tjänstemän justitiedepartementet, FBI och I.R.S hävdar nu att man gjort en attack mot brottslig  organiserad verksamhet som bara råkade ske i fotboll världen.

– Jag tror inte att det någonsin var ett beslut eller en försäkran om att vi skulle gå efter fotbollen, vi skulle efter korruption, fortsätter Weber.

Publicerad 2015-05-30 kl 11:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons