Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Amuneke tränar med division 4-klubb

Kevin Amuneke är tillbaka i svensk fotboll - han tränar med division 4-klubben Borstahusens BK.
- Det låter kanske lite märkligt, säger tränaren Billy Magnusson till Helsingborgs Dagblad.

2004 gjorde nigerianen Kevin Amuneke debut i Allsvenskan för Landskrona Bois. Det blev succé direkt för 18-åringen som gjorde 14 allsvenska mål för den skånska klubben. Han har sedan dess provat på proffslivet utomlands, bland annat i Vitoria Setubal i Portugal och FC Timisoara i Rumänien. Däremellan hann Amuneke med att göra en allsvensk säsong i IFK Norrköping.

Nu är Amuneke 24 år gammal – och tillbaka i svensk fotboll. I alla fall temporärt. Anfallaren tränar med division 4-klubben Borstahusens BK.

- Ja, det låter kanske lite märkligt, det måste jag hålla med om, säger tränaren Billy Magnusson till Helsingborgs Dagblad.

- Det var en kompis som undrade om Kevin fick komma hit och vi kunde inte se att vi skulle förlora något på det. Det är ju alltid bra att få in kvalité på träningarna.

Borstahusens BK är en Landskronaklubb, men en återkomst till lokalkonkurrenten och Superettaklubben Landskrona Bois ser inte aktuell ut för Amuneke.

- Kevin har inte hört av sig till oss och rent spontant känns det väl inte särskilt intressant, säger Landskronas sportchef Mats Aronsson till HD.

Publicerad 2011-03-11 kl 11:02
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons