Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Andersson: "Eusebio har givit så mycket glädje"

Foto: Scanpix

Benficas "Gud" har avlidit. TV4:s expert Anders Andersson har spelat i klubben och minns Eusebio.

– Det finns bara en spelare som var nästan upphöjd till gudarna, det var Eusebio. Utan tvekan, säger Andersson till fotbollskanalen.se.

Under morgonen fick fotbollsvärlden det tragiska beskedet att den förre storspelaren Eusebio da Silva Ferreira avlidit på grund av hjärtstillestånd. Förutom att han ledde sitt Portugal till brons i VM 1966 har Eusebio även blivit en ikon i klubben där han tillbringade 15 år av sin spelarkarriär.

– Det är liksom en legendar utan dess like. Alla älskar honom och han var väldigt vänlig och när man träffade honom var han alltid lugn och sympatisk och tog sig tid med folk, säger den före detta Benficaspelaren Anders Andersson till fotbollskanalen.se.

– I en klubb som har en sådan historia finns det bara en spelare som var nästan upphöjd till gudarna, det var Eusebio. Utan tvekan. Han står också staty utanför Estadio da Luz, säger Andersson till fotbollskanalen.se.

Nu väntar landssorg i Portugal på grund av den omåttligt populära ikonens bortgång.

– Det kommer bli en stor sorg där nu. Han har gett så mycket glädje åt folket i Portugal via framgångarna i landslaget där han har öst in mål och tog dom till medalj och sen har han varit med och vunnit Europacupen med Benfica under två år på 60-talet, där han var avgörande med sina måål och fantastiska prestationer, säger Andersson till fotbollskanalen.se.

Eusebio gick bland annat under smeknamnen "Den svarta pantern" och "Europas Pelé", även om den sistnämnda är något missvisande.

– De var lite olika spelartyper. Eusebio var något mer kraftfull och riktigt öste in mål. Jag har inte sett honom spela själv, bara sett bilder, men när man har pratat med folk har de berättat att det var som att se en 16-åring i ett 12-årslag, säger TV4:s expert Anders Andersson till fotbollskanalen.se.

Publicerad 2014-01-05 kl 10:56
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons