POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER
10å

Ankaraspor tvångsnedflyttas efter Risps övergång: ”Många spelare blir arbetslösa”

En klubbpresident och hans son har skapat en jätteskandal i den turkiska ligan och Fredrik Risp har hamnat i centrum.
- Jag hade mycket väl kunnat sitta här som arbetslös, säger han till fotbollskanalen.se.

Ankaragücü storsatsade inför säsongen och värvade bland annat Fredrik Risp från lokalrivalen Ankaraspor. En viss svågerpolitik ligger bakom. Ankaras borgmästare Melih Gökcek är hedersordförande i Ankaraspor och hans son Ahmet Gökcek tog för en månad sedan över Ankaragücü. Något som får turkiska förbundet att reagera.

- Det turkiska förbundet tyckte inte att det gick rätt till att de styrde två klubbar i den högsta serien så nu tvångsnedflyttas Ankaraspor till andraligan, berättar Fredrik Risp.

Risp är själv en av spelarna som blev flyttade från Ankaraspor till Ankaragücü och i och med det en anledning till att förbundet reagerat.
- Det kan säkert vara min övergång det gäller. Presidenten tog ju över Ankaragücü två dagar innan transferfönstret stängde och då var vi fyra eller fem spelare som gick över från Ankaraspor till Ankaragücü. Men även om det är så finns det inget som kommer att påverka mig eller mitt kontrakt.

Spelarna som blev kvar i Ankaraspor får det tufft.
- De spelar först nästa år i andraligan och i år har de därför inga matcher utöver turkiska cupen. Det är en ganska konstig situation både för klubben och för spelarna. Förbundet har därför gett alla spelare från Ankaraspor två veckor att hitta nya spelare.

- Förmodligen kommer det ett gäng från Ankaraspor till oss i Ankaragücü. Det kan bli sju, åtta spelare eller till och med fler. Vi kommer att få en jättetrupp som sen ska sållas, berättar Risp men tillägger att han inte är orolig för sin plats i startelvan.

Känns det skönt att ha flyttat i tid?
- Jag är ganska glad att jag fick igenom den här transfern från Ankaraspor. Annars hade jag mycket väl kunnat sitta här som arbetslös och det hade inte varit någon rolig situation. Jag har kompisar i Ankaraspor som har problem att hitta klubbar och som kan bli tvungna att gå arbetslösa fram tills att januarifönstret öppnas. Alla spelare kan inte hitta klubbar och speciellt inte de utländska eftersom väldigt många klubbar redan har fyllt sin utlänningskvot.

- Det är konstigt att ta ett beslut mitt i ligaspelet. Om det inte hade varit säsong så hade man kunnat organisera om det och flytta ner Ankaraspor, men nu är alldeles för många människors yrkesutövande som sätts på spel.

Vad händer nu, tror du?
- Jag vet inte vad som kommer att hända med Ankaraspor. Presidenten kommer ju att lägga all sin fokus på Ankaragücü nu. Egentligen är det ju presidentens son som styr Ankaragücü, men de styr ju båda klubbarna tillsammans. De har alltid haft som mål att ta över Ankaragücü eftersom det är den största klubben i Ankara och har flest supportrar. De fick chansen för en månad sedan och tog den. Sedan tänkte kanske inte på vad som skulle hända med Ankaraspor, men det är väl ett pris de är villiga att betala.

Ankaraspor tvångsnedflyttas, får din klubb något straff?
- Presidenten har redan fått en avstängning från att gå på matcherna de närmsta tre, fyra månaderna och sedan lär de få någon bot också. Men pengar är presidenternas minsta problem.

Publicerad 2009-10-13 kl 20:45
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå