Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Äntligen comeback för Petter Andersson: "Kul men lite nervöst"

Efter dubbla korsbandsskador och nästan två års rehabilitering - ikväll gör Petter Andersson comeback.
- Kul men lite spänt, säger han till fotbollskanalen.se.

När den förre Hammarbyspelaren skrev på för holländska Groningen 2008 var succén omedelbar. Från sin offensiva mittfältsposition öste han in mål och assister, och höll enligt många på att växa in i kategorin av holländska ligans vassaste spelare. Parallellt kämpade han om en plats i landslaget och var med på Lars Lagerbäcks januariturné samma år.

Men sedan var olyckan framme – dubbelt upp dessutom. Först slet Andersson av korsbandet i högerknäet och vilade drygt ett halvår. Och i återkomsten, efter bara en kvart, upprepades exakt samma skada för den 25-årige svensken.

Nu har ytterligare nio månader passerat och under tisdagskvällen kliver Petter Andersson på nytt in i hetluften.

- Det är ingen stor grej. Jag ska spela en kvart i reservernas sista träningsmatch inför säsongen. Men det känns självklart kul att komma igång med fotbollen igen, säger han till fotbollskanalen.se.

Hur är känslan inför matchen?
- Lite spänt förstås, det var ju ett tag sedan man var med ute på planen på riktigt, även om jag tränat ett tag med a-laget på sistone.

Vad är skillnaden om du jämför den här comebacken med din förra?
- Kroppen är betydligt starkare, jag känner att knäet är stabilare och jag har byggt upp muskulaturen ordentligt runtomkring. Efter bakslaget som blev senast har jag förstås varit extra noggrann med att verkligen lyssna på mig själv och inte stressa fram någonting.

Och formen i övrigt?
- Den blir bättre för varje vecka som går. I början var alla moment ovana och det är mycket man tappar. Rycket, närkamperna, tajmingen, nickduellerna. Ja, allt egentligen. Men nu börjar det mesta falla på plats och känslan av att jag är redo har infunnit sig. Det ska bli skoj det här.

Simon Berglind

Publicerad 2010-08-17 kl 14:02
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons