Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Armenteros efter målen: "En dröm för mig"

Svenske 19-åringen Samuel Armenteros inledde säsongen i Holland med en anonym tillvaro i sin nya klubb, Heracles.

Han spelade i reservlaget men visade snart genom gediget målskytte att han kanske kunde få göra ett inhopp eller två innan säsongens slut.

Men det har gått bättre än så för anfallaren. Tränaren Gertjan Verbeek har låtit honom hoppa in i tio matcher och förra veckan kom första målet. I gårdagens match mot NEC, vid ställningen 0-0, kom Armenteros in och gjorde ytterligare två mål. Det första efter att ha tagit emot bollen, tunnlat försvararen Ramon Zomer och sedan kallt lagt in bollen.
- Det är en dröm. Inbytt, fick trettio-fyrtio minuter eller nåt, och sen gör man två mål. Det är så klart en skön känsla, sa Armenteros till Eredivisie Live.

Verbeek kände sig ganska tidigt sugen på att plocka in sin nya "pinchhitter", som den holländska motsvarigheten till "supersub" kallas.
- Efter tio minuter sa han till mig att värma upp. Jag tänkte att nu får jag äntligen chansen. Det är alltid spännande och i dag gick det bra.

Sina två mål gjorde han trots en ovan position, nämligen som vänsterytter.
- Normalt är jag längst fram, som nummer nio. Jag är ganska stark och använder min kropp för att trycka undan försvarare och jag är farlig framför målet. Nu hade jag en defensiv uppgift också. Jag skulle hålla koll på Sibum, det var min huvudsakliga roll, det gjorde jag och jag gjorde dessutom två mål.

Simon Berglind

Publicerad 2010-04-05 kl 11:29
Annons
Annons
Annons