Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Åtta-tio klubbar jagar Wendts signatur – men Barcelona är ”inte rätt steg”

Oscar Wendt kan förhandla med sin nästa klubb. Och intresset för svensken är stort i Europa.
- Det är runt åtta-tio klubbar som hört av sig, säger hans agent till fotbollskanalen.se.

FC Köpenhamns vänsterback Oscar Wendt kommer att byta klubb efter att säsongen är över i vår. Med mindre än sex månader kvar på kontraktet är han nu fri att börja tala och förhandla med andra klubbar – och till och med skriva kontrakt om han så skulle vilja. Därför har flera klubbar nu hört av sig för att kunna knyta åt sig svensken.

- Väldigt många klubbar har hört av sig, måste jag säga. Det är runt åtta-tio klubbar – men då är ju vissa mer intresserade än andra, säger hans agent Niclas Jensen.

Har ni kommit så långt som till förhandling med någon klubb?
- Med vissa klubbar är intresset väldigt starkt och med de klubbarna har vi kommit lite längre. Det är fotboll så mycket kan hända, en dag kan allt vara avslutat – och nästa dag kan allt falla i bitar. Oscar vill att hans framtid ska vara klar så snart som möjligt.

Wendt har lockat intresse från flera ligor i Europa, som Frankrike, Italien och Tyskland – och tidigare har han även kopplats ihop med Liverpool. Nu senast skrev spanska el Mundo Deportivo att Barcelona har spanat in Wendt, något som agenten varken vill bekräfta eller dementera.

- Jag kommer inte att kommentera några specifika klubbar.

Hur ser ni på Barcelona som klubb för Wendt?
- Det är inte det vi siktar på, och det vet Oscar också. Det är klart att det är smickrande att nämnas i samma mening som Barcelona, men han är snart nog att förstå att det kanske inte är rätt steg just nu.

Vilket sorts lag skulle vara rätt för honom då?
- Han vill självklart gå till en klubb på den högsta nivån, där du kan utvecklas så bra som möjligt. Oscar vill gå till en bra liga och spela för ett bra lag.

Publicerad 2011-03-02 kl 14:52
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons