POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Atta trotsar läkarnas råd – spelar match med brutet okben

För två veckor sedan fick han okbenet sönderslaget.
Nu spelar Walid Atta fotboll – utan sin skyddsmask.
- Läkarna gillar det inte, säger backen till fotbollskanalen.se.

Den 21 mars hamnade den förre AIK-försvararen i en mycket obehaglig närkamp med sitt Lokomotiv Zagreb i Kroatien. En armbåge gav honom tre frakturer i ansiktet, han svimmade av och drabbades dessutom av hjärnskakning.

- Ingen direkt rolig smäll, konstaterar Atta.

Tack vare en operation kunde han lappas ihop helt, men läkarna ordinerade honom ändå en månads vila. För mycket, ansåg Atta, som då fick ett specialdesignat skydd att bära på planen. Så länge det satt på skulle det inte vara någon fara att vara med under matcherna.

- Men jag gjorde faktiskt comeback i fredags, utan masken. Tanken var att jag skulle använda den, men den är konstruerad så att man knappt ser ett dugg igenom den. Därför tog jag av den precis före avspark, säger han till fotbollskanalen.se.

Atta berättar att Lokomotivs medicinska team inte var direkt överlyckligt över hans beslut att göra sig av med skyddet. Om något gått snett hade 25-åringen riskerat att tvingas till ett nytt kirurgiskt ingrepp, som skulle vara betydligt mer komplicerat än det första.

- Det var en risk jag tog och det är jag medveten om. Men grejen är att jag mår bättre och bättre för varje dag, och jag känner mig i bra form. Dessutom är laget pressat och vi behöver poäng i serien. Jag kunde inte hålla mig, säger Atta.

Men borde du inte ha använt masken ändå?
- Jo, jag vet. Men nu snackade jag med min mittbackskollega före matchen, och vi kom överens om att han skulle ta alla 50-50-dueller, medan jag föll hemåt i stället. Det fungerade fint. Vi fick dessutom 0-0 mot ligatrean och för egen del var det min bästa prestation hittills, här nere i Kroatien.

Nu får svensken en veckas återhämtning till. Vid tiden för nästa omgång bör hans skada ha läkt så pass att även klubbledningen sanktionerar spel utan ansiktsmasken. Då väntar möte med Dynamo Zagreb – som värvade Atta i somras, och som bara lånat ut honom till sin talangsektion Lokomotiv.

- Det blir speciellt och riktigt kul. De leder ligan med åtta-nio poäng och har redan mött tvåan Hajduk, medan vi kämpar för att inte åka ur. De är dominanta och vårt unga lag har ingen jättestor chans att vinna. Men jag ser fram emot det, säger Atta.

Publicerad 2011-04-03 kl 17:34
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå