Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Avdic jublar åt konkurrentens målsuccé: "Mackan är min polare"

Supersuccé direkt i comebacken för Markus Rosenberg.
Konkurrenten Denni Avdic jublar.
- Kanonkul, vi är ju polare, säger han till fotbollskanalen.se.

Det är skilda världar för de svenska anfallarna just nu. Markus Rosenberg har precis återvänt från lånet i Racing Santander, och firade genom att avgöra premiären för Werder Bremen i Bundesliga.

Den gamle MFF:aren ordnade båda målen i lördagens 2-0-seger mot Kaiserslautern. Först snappade han upp en retur och gjorde 1-0 från nära håll, innan kistan spikades igen med en läcker nick.

Denni Avdic har det desto tyngre. Efter förra årets svåra hjärnskakning, som mer eller mindre spolierade säsongen, är han tvingad till vila igen. Redan på försäsongen skadade han baksidan av låret – och sedan dess har han inte kunnat spela alls.

- Styrketräning, behandling och cykelpass den senaste månaden. Inte så kul. Men i dag har jag faktiskt gjort min första löpträning under den här tiden. Helt återställd? Det blir jag förhoppningsvis om en vecka ungefär, säger Avdic till fotbollskanalen.se.

Därför satt han inte ens på bänken när Rosenberg briljerade inför de 40 000 vinstrusiga hemmasupportrarna.

Och det är en brant uppförsbacke som Avdic har framför sig när han friskförklaras. Vid sidan av ”Mackan” kämpar han om speltid med Claudio Pizzarro, Marko Arnautovic, Sandro Wagner och unge talangen Lennart Thy. Ingen enkel uppgift för den gamle elfsborgaren.

- Nej, men jag visste att konkurrensen skulle bli väldigt hård. Så var det när jag kom hit 2010 också. Det enda som gäller är att kämpa till sig en plats, men framför allt att bli frisk.

Vilken status har du bland era anfallare just nu?
- Tja, jag var borta länge i fjol. Sedan hade vi semester och nu har det blivit det här nya skadan. Det känns som att man får längst ner i kedjan och jobba sig uppåt. Men det är bara bra, det gillar jag. Hellre att börja som underdog än som stjärna, säger Avdic.

Märker du av konkurrensen med Rosenberg?
- Nej, absolut inte – vi är polare. Jag är jätteglad att han är här. Det är bra för både mig och tjejen. Att ha honom i laget betyder enormt mycket, vi är ju båda svenskar och önskar den andre all lycka. Förhoppningsvis kommer en dag när vi spelar tillsammans.

Publicerad 2011-08-06 kl 21:58
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons