Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANDRA LIGOR OCH CUPER

Avdic om första tiden i Bremen: Känns inte som någon skillnad

Denni Avdic tycker att första tiden i Werder Bremen har gått överraskande bra. Men landslaget tänker han inte alls på.
- Min fokus ligger bara här, säger han till fotbollskanalen.se.

Under januari köpte Werder Bremen Elfsborgs Denni Avdic för knappa 25 miljoner kronor och anfallaren har redan hunnit debutera för sin nya klubb. Själv känner han att nivåskillnaden inte är så extremt stor, trots allt.

- Det är stor skillnad, absolut. Första veckan var det svårt att hänga med i tempot och så men jag känner att jag har ganska lätt att anpassa mig och nu känns det inte som att det är någon skillnad alls. Jag har ju inte spelat någon hel match ännu, bara två inhopp, men träningsmässigt känns det väldigt bra.

Bland annat har utlånade Markus Rosenberg misslyckats med att ta en plats i anfallet i Werder Bremen. Han är nu i Racing Santander. Men Avdic ser fram emot utmaningen, trots konkurrensen.
- Ja, det är tufft, men jag gillar utmaningar. Det är en jättebra trupp. Och en sådan som Claudio Pizarro är en jättebra kille utanför planen och väldigt på den också. Jag kan lära mig mycket av honom och han har imponerat mest på mig.

Många som flyttar utomlands för att prova vingarna i den europeiska fotbollen vittnar om ett tufft och stängt klimat, olikt det i svenska klubbar. Denni Avdic har helt andra upplevelser från Bremen.
- Jag har inte mycket att klaga på. Jag hade trott att det svåra skulle vara att komma in i laget och hela den biten men jag har blivit väldigt bra välkomnad och allt går jättefint.

Ingen inkilning?
- Nej, som tur är inte. Men det kanske kommer, vem vet. Hoppas inte på det, skrattar Avdic.

Flytten till Werder Bremen innebar att Avdic tvingades tacka nej till januarilägret och när Erik Hamrén tog ut sin mastodonttrupp till Cypernlägret saknades anfallaren. Men någon besvikelse vill Avdic inte tala om.
- Jag vet inte. Jag får fokusera på det här nu och försöka komma in i det ordentligt här. Nu har jag kommit upp i hundraprocentig form så nu känner jag att jag är redo. Landslaget är sådant som förhoppningsvis kommer framöver. Gör jag det bra i klubblaget så kommer nog landslaget också.

Har du hört av Erik Hamrén?
- Nej, det har jag inte gjort. Men jag tänker inte alls på det, min fokus ligger bara här nu.

Publicerad 2011-02-10 kl 19:28

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER