Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER
50v

Avslöjar: Hult kan stämma Panathinaikos och gå till rivalen

Foto: Bildbyrån.

Niklas Hult överväger att stämma Panathinaikos.
Enligt grekiska källor till Fotbollskanalen jagas han samtidigt av rivalen Paok, som fått ett första bud nobbat.

Panathinaikos har haft bättre dagar. Elva i ligan, 1-4-förlust i torsdagens åttondelsfinal i cupen mot lilla Lamia och stora problem med ekonomin.

Under säsongen har inte klubben betalat ut löner till flera av spelarna. I måndags berättade Fotbollskanalen att några av lagets svenskar dels överväger att stämma klubben, dels försöka flytta i vinter, något som bekräftades av grekiska sajten SDNA.

Nu skriver SDNA att Niklas Hult överväger att stämma Panathinaikos på grund av att han inte fått ut den lön han har rätt till, så att han kan lämna klubben gratis.

Flera klubbar visar intresse för Hult och de flesta kan erbjuda honom högre lön, men det kluriga är att i så fall vill de flesta värva honom gratis och inte köpa loss från Panathinaikos.

Enligt grekiska uppgifter till Fotbollskanalen visar nu rivalen Paok, som ligger trea i ligan, intresse för Hult och man har lagt ett bud på 1 miljon euro som dock nobbades.

Det här är inte första gången som Niklas Hult överväger att stämma sin klubb.

I slutet av juni kom uppgifter om att svensken hade tröttnat på att inte få ut sin lön från Panathinaikos och valt att stämma klubben. 

Då var det tal om att han kunde bryta kontraktet. Han skulle, enligt uppgifter till Fotbollskanalen, bara fått ut 17 500 euro (ca 170 000 kronor) under de fem senaste månaderna.

- Panathinaikos har haft lång tid att fixa det här med lönerna. Det är stora summor som jag och andra spelare inte har fått ut. Det har varit många diskussioner och många från klubbledningen som varit på möten med oss spelare och sagt att ”lönen kommer nästa vecka”. Nu har det nått till en gräns där jag kände att jag var tvungen att göra något, sa Hult till Sportbladet.

I september kom uppgifter i grekisk media om att Hult är tillgänglig för försäljning i januari på grund av förenings dystra ekonomiska läge och i november uppgav SDNA att Panathinaikos satt en prislapp på 20 miljoner kronor och att Anderlecht visade intresse. Fotbollskanalen erfar att den belgiska klubben fortfarande visar intresse.

Hult är inte den enda svensken som är upprörd över situationen i Panathinaikos. Oscar Hiljemark funderar över framtiden och ser ut att lämna klubben i januari, dels på grund av det ekonomiska läget, dels på grund av att det verkar ha skurit sig med lagets tränare.

Publicerad 2017-12-23 kl 09:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons