POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Avslöjar: Molins lämnar Anderlecht: "Kan inte vänta längre"

Foto: Scanpix

Guillermo Molins har bestämt sig.

Han lämnar Anderlecht i vinter.

- Jag kan inte vänta på speltid längre, säger 24-åringen till fotbollskanalen.se.

Yttermittfältaren beskriver sitt proffsliv i Belgien som "väldigt tungt". Och undra på det. Bara några veckor efter ankomsten från Malmö FF brast svenskens ena korsband och där gick startskottet på en nära nog årslång rehabilitering. Han värvades redan 2011 - men inte förrän tidigt i höstas var han redo att på allvar börja träna med resten av truppen.

Och trots att Guillermo Molins kände sig starkare än någonsin när han väl kom tillbaka var uppförsbacken nästan lika brant som förut. Anderlecht hade hunnit skola in andra spelare i startelvan och nu toppar klubben ligan i majestätisk stil. Något som knappast öppnar för experiment eller för att oprövade kort ska få chansen.

- Det känns lite som att de senaste 16-17 månaderna varit förlorad tid för mig. Jag kan inte vänta längre utan måste göra något aktivt för att få spela mer. Det kan inte fortsätta så här. Därför har jag bestämt mig för att byta klubb under januarifönstret, säger Molins till fotbollskanalen.se.

Han har diskuterat sin situation med tränaren John van den Brom som gärna vill behålla den förre MFF:aren i Anderlechts ägo, men som samtidigt varit tydlig med att det inte finns några planer på att ändra ett vinnande lag just för stunden.

- Vi vet var vi har varandra. Det klubben varit tydlig med är att de helst ser att jag går på lån för de vill inte sälja mig. Nu jobbar båda parter aktivt med att hitta en sådan lösning, säger Molins.

Var vill du helst hamna?

- Jag har sagt att Skandinavien är uteslutet och även Belgien. Tanken är att pröva någonting nytt och särskilt allsvenskan skulle kännas som ett steg tillbaka för mig. Det ska åtminstone vara på samma nivå som nu.

Vad tänker du dig då?

- Vi tittar till exempel på några olika spår i Holland, det är en liga som nog hade passat bra. Men det jag framför allt måste fundera på är inte några klubbnamn, utan snarare på hur konkurrensen ser ut. Självklart handlar allt om att jag ska prestera, men förutsättningarna ska vara rätt också. Jag behöver minuter på minuter på minuter, det går inte att sitta på bänken eller läktaren längre.

För närvarande befinner sig Guillermo Molins i Stockholm och jobbar med sin fysik under specialtränaren Nebez Kurbans överinseende. Han har tidigare hjälpt bland andra John Guidetti och "Gische" känner att förberedelserna inför den stundande flytten flyter på perfekt.

- Det handlar om att bygga på uthålligheten, explosiviteten och fysiken överlag. Jag vill vara så redo som möjligt och det blir jag verkligen nu. Fotbollsmässigt är jag en bättre spelare än innan jag skadade knäet, så det som saknas nu är egentligen matchrytmen och tempot. Nu blickar jag framåt.

Publicerad 2012-12-17 kl 21:29
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå