Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Backe nominerades till årets tränare: "Oerhört hedrande och positivt"

Han gjorde amerikanska ligans sämsta lag någonsin till en vinnare. Nu är Hasse Backe bland de tre bästa tränarna i hela ligan.
- Oerhört hedrande, säger han till fotbollskanalen.se.

När den svenske managern flyttade över till New York i fjol hamnade han i MLS-ligans absoluta bottenlag.
- Det blev ju en sistaplats då, även när man slog ihop tabellerna för de båda konferenserna. Faktiskt var vi sämst poängmässigt historiskt sett, säger Backe.

Med det i åtanke var det naturligtvis en imponerande prestation att New York Red Bulls vann sin konferens, den östra, i år och dessutom tog sig till kvartsfinal i det rikstäckande slutspelet. Och just den bedriften låg till grund för Backes nominering till årets tränare. Senare på torsdagen meddelade dock MLS att priset gått till FC Dallas-managern Schellas Hyndman. Men Backe var ändå hedrad av nomineringen.
- Att vara en av tre på den listan känns såklart bara positivt och smickrande, säger Backe som trots allt inte är helt nöjd med vad han uppnått med Red Bulls.

- Som jag sade till spelarna: vi gör ju en väldigt bra säsong. Men den är inte helt tipptopp ändå. Det känns tråkigt och snöpligt att vi inte kunde knyta ihop säcken och gå ännu längre i slutspelet när vi inlett med att slå San José på bortaplan. Vi borde ha lyckats hålla ihop på hemmaplan och inte förlorat returen där, säger han.

Varför blev det inte så?
- Det var väl den där sista lilla biten som saknades. Attityd och faktiskt vinnarmentalitet också. Men det vore väl nästan för bra för att vara sant om vi lyckats vända trenden från sist till först på bara en säsong. Det ska ju inte gå på elitnivå. Vi plockade ändå 30 poäng mer än i fjol och vann ytterligare tio matcher jämfört med då, säger Backe.

Nu konstaterar han att grunden för framtiden ser ”mycket stabil ut”. Storstjärnorna Rafa Marquez, tidigare Barcelona, och Thierry Henry har anslutit – och lär vara helt varma i kläderna till nästa seriestart. Själv har Hasse Backe kontrakt fram till 2012 och det råder inga tvivel om att han trivs med sitt jobb.

- Jag kör vidare, absolut. Ingen tvekan alls, säger Backe.

Publicerad 2010-11-11 kl 17:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons