Backe petade Marquez - tog livsviktig seger

Andra ligor och cuper

Hasse Backe stängde av Rafael Marquez. Då tog New York Red Bulls en livsviktig 2-0-seger över Portland Timbers.

Efter att ha sågat sina lagkamrater efter 1-3-förlusten mot Real Salt Lake valde lagets tränare Hasse Backe att peta den förre Barca-spelaren mot Portland Timbers. Då blev det en 2-0-seger.

Dane Richards gjorde 1-0 efter i mitten av den första halvleken. I den 66:e minuten trodde alla att Thierry Henry skulle punktera matchen, men Portlands Kalif Alhassan tog med handen på mållinjen och New York fick straff. Luke Rodgers tog hand om straffen och satte 2-0.

Segern var otroligt viktig för New York eftersom Portland är en rival i kampen om slutspelsplats. Tack vare de tre poängen gick Hasse Backes lag förbi Portland och ligger nu tia, vilket betyder att de har den sista sluspelsplatsen. Det skiljer bara en poäng till DC United och två till Portland Timbers.

Publicerad 2011-09-25 kl 12:25