Bajrami och Bengtsson cupmästare efter rysare - från 0-2 till 3-2

Andra ligor och cuper

Emir Bajrami och Rasmus Bengtsson är holländska cupmästare efter en gastkramande final mot Ajax där 0-2 blev 3-2.

I 117:e minuten så slog Marc Janko till och såg till att Twente vann cupfinalen mot Ajax. 0-2 hade blivit 3-2. Både Emir Bajrami och Rasmus Bengtsson var på plan när Janko avgjorde. Bajrami, som haft skadeproblem, byttes in när förlängningen startade och Bengtsson byttes in tio minuter senare.

Ajax fans räknade nog med en seger då laget hade 2-0 på De Kuip. Men Wout Brama reducerade strax före paus och Theo Janssen kvitterade. Matchen gick sedan till förlängning där alltså Janko avgjorde. Även Janko byttes in - i 106:e minuten. Twente har nu chans att vinna dubbeln då lagen möts i en ren seriefinal i ligan i nästa helg - en match som direktsänds i TV4 Sport.

Twente-Ajax3-2(e förl, 2-2 (1-2) vid full tid)
0-1 Demy de Zeeuw (19), 0-2 Lorenzo Ebicilio (40), 1-2 Wout Brama (45), 2-2 Theo Janssen (56), 3-2 Marc Janko (117).
Publik: 45 000.
Emir Bajrami blev inbytt i den 91:a minuten och Rasmus Bengtsson i den 100:e minuten för Twente.

Publicerad 2011-05-08 kl 20:44