POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Bangura bryter kontraktet med Celtic - blir gratis spelare

Foto: Scanpix

Mohamed Bangura

Mohamed Bangura lämnar Celtic.
Fotbollskanalen.se kan avslöja att anfallaren bryter kontraktet och blir fri spelare.
- Det blir ett bra läge för honom, säger agenten Patrick Mörk.

Efter tretton mål mellan 2010 och 2011 i AIK köpte Celtic loss Mohamed Bangura för 2,2 miljoner euro (ungefär 20 miljoner svenska kronor). Men tiden i Celtic har inte blivit som parterna hoppats på. Året efter övergången lånades han ut till AIK, där han återigen stod för flera bra matcher, och när låneavtalet gått ut hann han knappt återvända till Skottland innan klubben lånade ut honom igen – den här gången till Elfsborg där han spelade under 2013.

Nu kan fotbollskanalen.se avslöja att Bangura bryter kontraktet med Celtic, trots ett och ett halvt år kvar på kontraktet. Därmed blir anfallaren fri spelare och det betyder att han kan skriva på för klubbar efter att transferfönstret har stängt.

- Mohamed får inte chansen trots att han var bäst på planen i två matcher mot Celtic i Champions League-kvalet och han är uppenbarligen inte i Neil Lennons planer, då kan han lika gärna byta klubb. Mohamed är inte ens fyllda 25 år och det är ett bra läge för honom nu. Nu gäller det att sortera bästa alternativet., säger agenten Patrick Mörk.

Är AIK eller Elfsborg aktuellt igen?

- AIK är knappast aktuellt. Klubben har ju gått ut i media och sagt att de inte har plats för fler forwards, så det är inte aktuellt med AIK. I övrigt kommenterar jag inte enskilda klubbar, säger Mörk.

AIK:s sportchef Björn Wesström om att värva tillbaka Mohamed Bangura:

- I nuläget är det inte aktuellt. Det handlar dels om position, att vi redan har anfallare, dels om att det finns andra delar i historien också som överväger.

Att han valde Elfsborg i stället för AIK?

- Det spelar in, absolut.

Publicerad 2014-01-31 kl 11:15
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå