Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Bara ett inhopp på tio matcher för Haglund: "Min första stora motgång"

Ett inhopp - på tio matcher. Philip Haglunds första stora motgång är ett faktum.
- Känns rätt segt, säger han till fotbollskanalen.se.

Den svenske mittfältaren värvades dyrt som stortalang till Heerenveen tidigt i våras och fick en stark inledning i Eredivisie.

- Jag tror att jag spelade tolv av 14 matcher eller något sådant före sommaren. Missade två bara. Det gick kanonbra, säger han till fotbollskanalen.

Men sedan klubben bytte tränare kring VM-uppehållet har tillvaron varit desto tyngre. På de tio senaste omgångarna har Haglund bara fått lämna bänken vid ett tillfälle, något han såklart inte är nöjd med.

- Nej, det känns lite segt förstås. Men samtidigt är det ju så, det går upp och ner. Man kan inte sura utan får göra det bästa av situationen. Och jag tycker ändå att jag utvecklas och blir bättre som spelare. Så länge det är så finns ingen anledning att röra på sig, säger han.

Haglund berättar att ett av skälen till att han står utanför startelvan är managerns filosofi. Tanken är att Heerenveen ska föra spelet och rulla ut sina motståndare. Då krävs offensiva mittfältare som vill hålla i bollen och söka sig framåt i banan.

- Jag är helt enkelt inte en sådan spelare. Vår tränare ser oss som ett topplag och då har han satsat på lite andra killar. Jag har väl mina styrkor mer i defensiven. Men det finns ingen grund till att lacka ur, för tränaren gör egentligen inget fel. Han är grym på det han gör. De som får spela kontinuerligt är jäkligt bra, det ska man komma ihåg, säger Haglund.

Vad tänker du om fortsättningen på säsongen för din del?
- Jag har varit här lite för kort tid för att fatta några drastiska beslut. Egentligen är det här min första motgång i seniorkarriären. Tidigare har det bara pekat uppåt och uppåt. Man måste klara en motgång också utan att gå omkring och vara förbannad. Annars går man bara ner sig, och för mig gäller det att fortsätta jobba hårt på träningarna i stället.

Ni möter Ajax på onsdagen, hur ser dina chanser till spel ut?
- De är kanske lite större än tidigare. Jag fick hoppa in senast. Och mot ett lag som Ajax kanske man vill säkra upp lite. Det öppnar nog för mig, säger Haglund.

Publicerad 2010-10-26 kl 20:06
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons