Barcelona i final - en match från rekord

Andra ligor och cuper

Fotbollsklubben Barcelona är nära att ta storslam och vinna sex turneringar av sex möjliga. Men i klubblags-VM började det inte alls bra.

Redan efter fyra minuter i semifinalen mot mexikanska Atlante hamnade Barcelona i underläge när Guillermo Rojas fick in bollen bakom Victor Valdes.

Efter mardrömsöppningen tog det närmare 30 minuter innan Barcelona repat mod och fick till en kvittering — mittfältaren Sergi Busquets satte 1—1, framspelad av Yaya Toure.

I den 53:e minuten bytte tränaren Pep Guardiola in Lionel Messi och knappt minuten senare gjorde anfallaren 2—1 till Barcelona. Matchens sista mål i 3—1-segern gjordes av Pedro.

Svenske Zlatan Ibrahimovic spelade hela matchen och drog på sig en varning i den 65:e minuten. Han serverade också Lionel Messi med en mycket snygg assist till dennes mål.

Barcelona är nu en match från att bli historiskt. Vinner de lördagens final mot Estudiantes, Argentina, tar de hem samtliga sex turneringar som de har deltagit i under 2009 — det har ingen annan fotbollsklubb lyckats med.

Publicerad 2009-12-16 kl 22:57