Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Bärkroths lag kom till match med åtta spelare: "Ett skämt"

Nicklas Bärkroth hade bara sju lagkamrater på plan.
Resten strejkade.
Ett skämt att det är så i en högstaliga, säger han till fotbollskanalen.se.

Förre Blåvitt-spelaren Nicklas Bärkroth spelade en historisk men trist match på söndagen. Hans Uniao Leiria ställde upp med bara åtta man eftersom resten hoppat av på grund av utebliven lön – och det blev stryk med 4-0 mot Feirense:

- Det är kaos i hela klubben. De som spelade är sådana som är utlånade från Benfica och Porto, men resten var inte med, säger Nicklas Bärkroth till fotbollskanalen.se.

- Vi hade vetat hela veckan att det inte skulle bli match, och sedan fick vi reda på att vi skulle spela matchen i dag, vi trodde inte det skulle bli något de sista tre omgångarna.

 

Uniao Leiria hade alltså bara åtta spelare på plan när man mötte Feirense i den portugisiska ligan. Inte så konstigt att det blev förlust med 4-0.

- Otroligt att vi höll nollan nästan hela den första halvleken, vi gjorde det så bra vi bara kunde men vi visste ju att vi skulle förlora. Sedan kunde det ha slutat 15-0 likaväl som 4-0, men vi sa till varandra att vi skulle göra allt vi kunde.

Hur var det att spela med bara åtta man?

 - Ha ha, du hör ju själv. Det är ett skämt att det är så här i en av Europas högstaligor och dessutom en bra sådan.

Klubbpresidenten Joao Bartolomeuvar rasande för han ansåg att han löst det finansiella problemet:

 - Det här är skäl nog för klubben att ställa spelarna till svars för skadorna som man åsamkat klubben, sa en representant som hävdade att man inte fått några uppsägningar.

Nicklas Bärkroth tillhör IFK Göteborg men blev i januari utlånad till Benfica som direkt lånade ut honom till Leiria som sladdat i botten och kommer att åka ut – och efter det är framtiden oklar.

- Jag har hört lite rykten men vet inte. Benfica har en option att köpa mig och om man inte gör det är jag Blåvitts spelare igen. Vi får se hur det blir.

Har du fått din lön?

 - Jag får ju lön av Benfica och en liten del av Leiria som jag inte fått ut.

Ett skäl till att klubben ställde upp med bara åtta man var att man inte ville åka ut direkt, vilket hade blivit följden om man inte ställt upp. Nästa vecka väntar match mot Benfica som slåss om guldet. Återstår att se om Bärkroth o Co får spela med åtta man igen?

Publicerad 2012-04-29 kl 19:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons