Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Baxter efter ligatiteln: "Det var som en jävla evighet"

Foto: Scanpix

Stuart Baxter och Kaizer Chiefs tog hem den sydafrikanska ligan igår.

Igår ledde förre HIF- och AIK-tränaren Stuart Baxter sin sydafrikanska klubb till första ligatiteln på åtta år. En titel som var otroligt efterlängtad:

- De var i extas, de slog på sina trummor och sjöng sina afrikanska sånger, säger Baxter till fotbollskanalen.se, och skrattar.

Sedan 2012 är Stuart Baxter manager i det sydafrikanska laget Kaizer Chiefs. Laget har inte vunnit ligatiteln på åtta år men efter att man bärgat 1-1 i den sista matchen mot SuperSport i går fick man äntligen fira.

- Det känns fantastiskt roligt. Precis som alla andra så tycker jag om att vinna, men just att vinna ett mästerskap på en kontinent med alla problem och utmaningar som finns är jätteroligt.

Baxter, som fick följa laget på läktaren efter att han blivit avstängd då han skrikit olämpligheter mot domaren i den föregående matchen, var rejält nervös.

- Det var min andra erfarenhet av att göra det. Det är lite jävligt, och att sitta på Wembley eller på en läktare i Sydafrika spelar absolut ingen roll. Det är en plåga. Vi ledde med 1-0, sedan kvitterade de med tre minuter kvar. De sista minuterna - det var som en jävla evighet. Då var jag ingen kompis man vill ha bredvid sig.

Kaizer Chiefs, som normalt sett tillhör de allra största klubbarna i landet har varit titellösa under åtta långa år, men igår passade man på att fira.

- Det var en god vän som ringde mig när jag var i omklädningsrummet efter matchen i går och undrade "Vad i helvete är det som låter?". De var i extas, de slog på sina trummor och sjöng sina afrikanska sånger, säger han och skrattar.

Baxter har kontrakt med den sydafrikanska klubben även under nästa säsong – men det är tveksamt om britten stannar kvar i landet.

- Vi får se hur det blir. Min son trivs inte jättebra eftersom han inte känner att han kan kombinera sin skola och fotboll. Och trivs inte min son så trivs inte min fru och jag tänker inte bo ifrån min familj – det har jag aldrig gjort och det kommer jag aldrig göra. Så löser sig inte det så kan det bli att vi flyttar tillbaka till Europa.

Kaizer Chiefs har chansen att plocka hem även den inhemska cupen - den 25:e maj möter SuperSport - igen - i final.

Publicerad 2013-05-16 kl 14:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons