Bayern Münchens titelchanser borta - Dortmund övertygade och vann

Andra ligor och cuper

Borussia Dortmund tog en tung seger borta mot Bayern München. Nu är Bayern borta från Bundesliga-kampen - frågan är om det var här som Dortmund avgjorde ligan?

Matchen hade talats upp som Bayerns sista chans att skapa spänning i Bundesliga, där Borussia Dortmund skapat sig en ledning med tio poäng, och hela 13 poäng före Bayern. Och matchen levde upp till förväntningarna. Det var högt tempo, massor av chanser - och även mål.

När Nuri Sahin fick bollen utanför Bayerns straffområde och skruvade in bollen från 25 meter - till 2-1 för Bayern - då hade det bara gått 18 minuter av matchern.

Dortmund tog först ledningen i matchen och tystade Allianz Arena. Schweinsteiger slarvade med bollen, Grosskreutz stal den och slog ett väl avvägt instick till Lucas Barrios - som placerade in 1-0 till Dortmund.

Kort därefter kom kvitteringen. Franck Ribery slog hörnan, som damp ned mitt i straffområdet - och där kunde Gustavo skicka upp bollen i nättaket.

I andra halvlek jagade Bayern München en kvittering, men Dortmund var oerhört starka. På hörna utökade man ledningen till 3-1 - efter att Mats Hummels nått högre än Schweinsteiger. Och Bayern kom aldrig igen från det målet. Efter slutsignalen firade Borussia Dortmund-spelarna som om de vunnit ligan.

Bayern München: Kraft, Lahm, Tymoshcuk, Badstuber, Pranjic, Schweinsteiger, Gustavo, Robben, Müller, Ribery, Gomez

Dortmund: Langerak, Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer, Bender, Sahin, Götze, Lewandowski, Grosskreutz, Barrios

Publicerad 2011-02-26 kl 21:20