POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER
11å

Bayern vill göra MFF-talangen till en Schwarz-typ

Mittbacken Oscar Lewicki, 16 år, lämnar Malmö FF för Bayern München. Men där byter han position.
- Han är ganska kortvuxen och att bli en Cannavaro är tufft. Men de har sett att han är trygg med bollen och vill göra honom till defensiv mittfältare. Som en Stefan Schwarz-typ, säger Oscars pappa Anders till fotbollskanalen.se.

Oscar Lewicki är en av landets klart största talanger i P92-årgången, något som fått Bayern München att värva honom. Spelaren jagades av en annan stor europeisk Champions League-klubb, men valde Tyskland till sist.
- Det känns som hög klass rakt igenom där. Få klubbar har fått fram så mycket talanger som Bayern, förklarar Oscars pappa Anders.

Oscar kommer att kliva in i Bayerns U17-lag, men ambitionerna är höga.
- Förhoppningsvis kan han spela några matcher med U19 och han har ju skrivit på ett treårskontrakt så när det är slut gäller det ju att ha övertygat klubben om att man är redo för att bli fullt licensierat proffs, förklarar Anders.

Och Oscar är knappast någon chansvärvning från den tyska storklubben som inte värvar speciellt många i ung ålder.
- Han blir den enda icke tysktalande i laget, så det blir till att träna på det. Men hjärnan behöver lite stimulans med all fotbollsträning. Han ska gå klart svenskt gymnasium på distans också. Samhällsvetenskapligt program.

Som spelare beskriver Anders Oscar som snabb, stark och bra på huvudet. Men i och med att han är ganska kort så ser framtiden som mittback inte jätteljus ut.
- De har pratat om att göra honom till defensiv mittfältare och det kan nog passa honom bra eftersom han är säker och trygg med bollen. Han sätter ofta igång anfallen och är väldigt tysk i sin spelstil. Aggressiv och stark.

Oscar ansluter till Bayern München redan till helgen när han kommer hem från en landslagssamling.

Publicerad 2008-09-03 kl 00:14
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå