Bayerns otroliga säsong - plockade hem ligaguldet rekordtidigt

Andra ligor och cuper

Bayern München leder Bundesliga med otroliga 25 poäng.

På tisdagen säkrades ligatiteln när ”Der Rekordmeister” bortaslog Hertha med 3-1 i Berlin.

Bayern München säkrade den tyska ligatiteln i fotboll på tisdagen. Rekordtidigt. Segern borta över Hertha Berlin med 3—1 innebär att mesta mästarlaget i Tyskland säkrat den 24:e ligatiteln med hela sju omgångar kvar. Det var en omgång tidigare än förra säsongen, den tidigare rekordnoteringen.

Toni Kroos inledde målskyttet på Olympiastadion i Berlin redan i den sjätte minuten och innan kvarten var spelad hade Mario Götze spätt på till 2—0. Herthas anfallare Adrian Ramos reducerade på straff i mitten av andra halvlek, men efter Franck Riberys 3—1 i 79:e minuten var Bayern Münchens 25:e seger av 27 möjliga aldrig hotad.

Ligatvåan Dortmund och trean Schalke spelade 0—0 och därmed är Bayern Münchens försprång ointagliga 25 poäng med sju matcher kvar.

- Allting har fallit på plats för oss. Vi har spelat fenomenal fotboll den här säsongen, sade Bayerns landslagsmålvakt Manuel Neuer.

- Vi är så nöja över att ha Pep Guardiola här. Han har utvecklat vårt spel ännu mer.

Bland annat har Pepe Guardiola flyttat lagkaptenen Philipp Lahm, ansedd som en av världens bästa högerbackar till en defensiv mittfältsroll med mycket lyckat resultat.

Pep Guardiola tog 14 titlar under sina fyra säsonger i Barcelona. Nu har den hyllade spanjoren hunnit med tre på nio månader i Bayern München.

Publicerad 2014-03-25 kl 21:58