Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Bengtsson ny lagkapten i Twente:"En stor ära"

Foto: AP

Rasmus Bengtsson imponerar i Twente. Nu är han utsedd till lagkapten.

– Det är en stor ära och ger lite extra självförtroende, säger Bengtsson till fotbollskanalen.se.

På onsdagen stod det klart att det blir den svenske mittbacken Rasmus Bengtsson som blir lagkapten i Twente. En rolig överraskning för Twentespelaren.

– Det är en stor ära och ger lite extra självförtroende. Det kommer att bli kul, säger Bengtsson till fotbollskanalen.se.

– Den förre lagkaptenen är långtidsskadad, han var ju skadad redan för ett år sedan, så han kommer nog att vara borta ett tag till. Men när han är tillbaka och är i form tar nog han över lagkaptensbindeln, han har växt upp i klubben och sådär. Fast jag vet inte riktigt hur de tänker där, säger Bengtsson.

I holländsk media har din tränare, Michel Jansen, sagt att han förstår att beslutet kan verka överraskande utifrån sett eftersom du inte pratar så mycket?

– Det kan jag förstå, jag är kanske inte den mest högljudda. Men jag har blivit vald till kapten av en anledning. Jag ska bara fortsätta gå ut på planen, göra mitt bästa och vara mig själv, säger Bengtsson.

Hurvida kaptensbindeln kommer att hjälpa honom att slå sig in på allvar i landslaget vill Bengtsson inte spekulera i, men är tydlig med sina mål med säsongen.

– Jag hoppas kunna fortsätta spela och utveckla mig. Sedan vill jag fortsätta kunna vara med i landslagstrupperna och på sikt slå mig in i laget, säger Bengtsson.

Men du tror inte att det spelar någon roll för landslaget att du blivit utsedd till lagkapten?

– Det vet jag inte. Jag ska bara fortsätta göra mitt bästa. Jag har varit med som fjärdealternativ de senaste fyra landskamperna och jag har alla möjligheter att ta en plats, säger Bengtsson.

Publicerad 2013-07-31 kl 16:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons