Berg och Rosenberg inhoppare i svenskmötet

Andra ligor och cuper

Marcus Berg kom in i den 90:e minuten mot Werder Bremen, då hade hans Hamburg med endast tio man på planen redan avgjort matchen. Bremens Naldo reducerade visserligen i slutminuten men det var för sent. Matchen slutade 2-1 och Markus Rosenberg, som kom in från bänken i den 57:e minuten, och hans lagkamrater fick lämna Hamburg med förlust.
Hamburgs Joris Mathijsen ordnade ledningen redan efter nio minuter och Marcell Jansen ökade på i den 36:e. Fyra minuter senare blev Hamburg en man kort när Jerome Boateng blev utvisad efter en tackling på Marko Marin.
Segern tog upp Hamburg på fjärde plats, Bremen är sexa. Inför juluppehållet leder Leverkusen bundesliga.