Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Berg sänkte Olympiakos i galet derby: ”Var nära att träffas av raket”

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

Marcus Berg och tränaren efter att han fått en ölsejdel i ansiktet

Marcus Berg sänkte Olympiakos med mål och assist i ett laddat derby.
Kaosartade scener omgav matchen.

- Det bara haglade in saker, det var inte kul, säger Marcus Berg till fotbollskanalen.se.

Panathinaikos överraskade i Aten-derbyt och slog serieledande Olympiakos med 3-0 borta. Stor segerorganisatör var Marcus Berg som spelade fram till 1-0 och själv satte 2-0. Efter det målet spårade det ur på läktarna och hemmafansen gjorde allt för att komma åt Berg o Co.

- Det bara haglade in saker, bomber, raketer, tändare och mobiler. De kastar vad de kommer åt. Jag var nära att träffas av en raket men det var ingen fara för det var ingen som smällde, säger Marcus Berg till fotbollskanalen.se.

- Det är så sjukt. Normalt ska matchen bli avbruten, det är helt galet men de har en annan toleransnivå här. Det bara haglade in grejer på oss, det var inte kul.

När vi når Marcus Berg några timmar efter matchen sitter han i Panathinakos spelarbuss under arenan och ingen vet när de kan lämna Olympiakos hemmaarena. Panathinaikos tränare Giannis Anastasiuo blev i slutet träffad av en flaska i huvdet.

- Man har bara väntat på att någon ska bli träffad och nu fick han en flaska i huvudet och blev liggande, men det verkar okej med honom.

Var du rädd?

 - Nej, jag var utbytt på slutet då det var som värst och då deras Ultras stod bakom vårt mål och där var inte säkert. Vi satt under tak och hade både militär och polis vid oss.

Blir det något straff för Olympiakos?

- Vi fick böter och spela match utan publik så något straff borde man få, men samtidigt vet man aldrig här nere där Olympiakos styr mycket.

Panathinaikos är på fjärde plats i ligan, hela 24 poäng efter ledande Olympiakos men seger mot den stora rivalen och det gäller att komma topp fyra för att ha chans att nå Champions League via slutspel och vara garanterad en plats i Europa League.

Målet mot Olympiakos var Marcus Bergs tionde i ligaspelet, en form som gett en plats i landslaget efter en frånvaro på 18 månader:

- Alltid skönt att sätta dit den, det var ett tag sedan jag gjorde mål, men det viktiga var att vi vann. Det var en väldigt viktig seger för klubben.

Betyder det något inför landslaget där du ansluter under måndagen?

- Det är klart att det alltid är skönt och jag känner mig i bra form. Kommer att vara trött första dagen men det är bara att ladda om inför matchen på onsdag.

Publicerad 2014-03-02 kl 22:31
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons