Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

BILDEN: Här invigs Sveriges nya landslagströja

Adidas har ersatt Umbro.
Nu har futsal-landslaget invigt den nya landslagsdräkten.

Redan hösten 2011 avslöjade fotbollskanalen.se att Adidas skulle ersätta Umbro som landslagets leverantör och samarbetspartner. Nu har futsal-landslaget invigt Sveriges nya matchtröja. Det blev dock 3-4-förlust i lördagens EM-genrep mot Danmark i Skövde.

Sedan tidigare har Umbro anklagat Adidas för varumärkesintrång. Umbro menar att Adidas startat sitt arbete med landslagets produkter medan Umbro hade de exklusiva rättigheterna och därför gjort sig skyldigt till varumärkesintrång. Det skriver resume.se som tagit del av uppgifter från nyhetsbyrån Siren.

New Wave Group, som står bakom Umbro i Sverige, har gått till tingsrätten med krav på att Adidas ska redovisa vad de har tillverkat innan de haft kontrakt med förbundet. Umbro yrkar på att Adidas ska betala 500 000 kronor - eller ett belopp som tingsrätten finner skäligt.

Umbro tog överraskande över som leverantör av alla dräkter till Svenska Fotbollförbundet 2003. Innan dess hade just Adidas haft ansvaret i närmare 30 år. När det var dags för senaste omförhandlingen av avtalet valde förbundet helt enkelt det som gav mest pengar. Enligt uppgift till fotbollskanalen.se handlar det om 25 miljoner kronor per år.

Publicerad 2013-01-13 kl 17:43
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons